Rusia: Generalul Vladimir Şamanov este acuzat de abuz de putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia: Generalul Vladimir Şamanov este acuzat de abuz de putere
Rusia: Generalul Vladimir Şamanov este acuzat de abuz de putere

Şeful forţelor aeropurtate ruse, generalul Vladimir Şamanov, acuzat de abuz de putere, a primit un vot de blam din partea superiorilor săi, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax şi de Europa Liberă.

'Ancheta judiciară în dosarul Şamanov este încheiată la Ministerul Apărării. El a primit un blam din partea ministerului pentru nerespectarea funcţiilor sale în urma unor tentative de abuz de putere în scopuri personale', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Aleksei Kuzneţov, citat de Interfax.

Ziarul de opoziţie Novaia Gazeta a publicat la sfârşitul lunii septembrie extrase din interceptările telefonice efectuate de justiţia rusă la 18 august şi în care generalul Şamanov ordona unui ofiţer, colonelul Vadim Pankov, să trimită trupe de elită pentru a împiedica percheziţia la uzina Sportek, al cărei proprietar este ginerele său Aleksei Hramuşin, acesta făcând obiectul unui mandat de arestare internaţional pentru tentativă de asasinat.

Generalul Şamanov, un 'Erou al Rusiei' numit în luna mai în fruntea forţelor aeropurtate ruse, este acuzat de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului de a fi implicat în execuţiile din Cecenia, în timpul celui de-al doilea război ruso-cecen.

În urma anunţului Ministerului Apărării, generalul s-a declarat mulţumit de sentinţa dată. 'Recunosc ilegitimitatea actelor mele. Cred că decizia ministerului este justă', a afirmat Vladimir Şamanov, citat de RIA Novosti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite