România sprijină Grecia cu resurse în confruntările cu migranţii de la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţi la graniţa dintre Turcia şi Grecia FOTO EPA-EFE
Migranţi la graniţa dintre Turcia şi Grecia FOTO EPA-EFE

Într-o convorbire telefonică pe care a avut-o vineri cu Michalis Chrisochoidis, ministrul pentru protecţia cetăţenilor din Republica Elenă, Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, şi-a exprimat solidaritatea cu Grecia în contextul presiunii migraţioniste la frontiera Greciei cu Turcia.

Ministrul grec a mulţumit României pentru sprijinul acordat ţării sale la Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne care a avut loc miercuri. Poziţia susţinută de România a fost printre cele mai pro-europene intervenţii în contextul evenimentelor care au loc, a apreciat Michalis Chrisochoidis, conform unui comunicat de presă al MAI. 

„În spiritul solidarităţii arătate în nenumărate rânduri de ţara noastră, demnitarul român a transmis disponibilitatea României de a sprijini Grecia cu resurse umane şi echipamente, în cadrul operaţiunilor comune desfăşurate de Agenţia FRONTEX şi Biroul European de Sprijin pentru Azil, precum şi în contextul activării Mecanismului European de Protecţie Civilă. Astfel, demnitarul român a comunicat părţii elene faptul că, suplimentar faţă de cei 21 de poliţişti de frontieră şi echipamentele specifice aflate în prezent în Grecia, România va mai trimite 8 poliţişti de frontieră pentru frontiera terestră şi o Navă de Patrulare de Coastă cu două echipaje formate în total din 24 poliţişti de frontieră, iar 2 experţi vor fi detaşaţi pentru 60 de zile în cadrul Planului Operaţional de sprijin pentru Grecia, sub egida Biroului European de sprijin pentru Azil“, se arată în acelaşi comunicat.

Sâmbătă, în Grecia ar urma să ajungă 100 de corturi de patru persoane, dar şi paturi, pături, saci de dormit, aşternuturi de pat, cizme de cauciuc şi pelerine de ploaie  – câte 400 de bucăţi din fiecare. Resursele sunt puse la dispoziţie de Guvernul României prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite