Război în Ucraina. Alianţa monitorizează 24 de ore din 24 orice mişcare de trupe în jurul frontierelor NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură flightradar24.com
Captură flightradar24.com

Alianţa continuă să monitorizeze orice mişcare a ruşilor în Ucraina, dar şi în zona Mării Negre. Vineri, o aeronavă Bombardier Challenger 650 pentru misiuni Artemis (Aerial Reconnaissance and Targeting Exploitation Multi-Mission Intelligence System) de recunoaştere şi achiziţie de ţinte a zburat pentru mai multe ore pe traseul aproximativ Constanţa, Brăila, Bacău, Suceava, Baia Mare, Zalău şi retur, monitorizând astfel zone întinse ale Ucrainei.

Apoi, tot vineri, o aeronavă de realimentare a US Air Force McDonnell Douglas KC-10A. Extender decolată de la baza Mildenhall din Marea Britanie a zburat în buclă timp de mai multe ore deasupra României, motiv pentru care putem deduce că şi avioane de luptă aliate au patrulat în spaţiul aerian al României. De menţionat că aeronavele de luptă nu apar pe aplicaţiile de monitorizare a zborurilor.  

Sâmbătă seară a fost mare înghesuială pe cer  

Mai mult, în cursul serii de 26 februarie, în jurul orei 22.00, deasupra României zburau trei avioane de realimentare, două americane şi unul britanic, în zonele Cluj, Braşov-Ploieşti şi Constanţa. Probabil şi numărul avioanelor de luptă ridicate în aer de aliaţi era mult mai mare în acel moment. Reamintim că, în acest moment, misiunile de poliţie aeriană sunt realizate în România de 17 avioane F-16 A/B Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române, 8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale US Air Forces şi 4 aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii în Europa, 2 aeronave americane F-35 de generaţia a V-a ale US Air Force, 4 aeronave Eurofighter Typhoon din cadrul Forţelor Aeriene Italiene şi 6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Germane. Tot în seara zilei de sâmbătă, o puternică dronă Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk a monitorizat în timp real sub indicativul FORTE 12 tot ce se petrece în Marea Neagră, Crimeea şi zona Odesei. 

În fine, ieri, aeronava Bombardier Challenger 650 pentru misiuni Artemis şi-a reluat survolul pe traseul Constanţa-Suceava-Zalău şi retur pentru mai multe ore, iar un avion de realimentare Boeing KC-135R Stratotanker al US Air Force a zburat în buclă în perimetrul Oneşti, Miercurea Ciuc, Braşov sub codul LAGR225.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite