Răniţii în conflictele din Ucraina ce vor fi trataţi la Bucureşti vor fi aduşi sâmbătă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi ucrainiei, răniţi în protestele de la Kiev, vor fi trataţi la Bucureşti FOTO AFP
Mai mulţi ucrainiei, răniţi în protestele de la Kiev, vor fi trataţi la Bucureşti FOTO AFP

Ucrainenii răniţi în urma protestelor din Kiev, care vor fi trataţi în patru spitale din Capitală, vor fi aduşi sâmbătă în România. Un avion militar care aparţine Ministerului Apărării şi care va fi dotat cu aparatură medicală va decola sâmbătă dimineaţa de pe Aeroportul Militar Otopeni.

„La bordul avionului va fi o echipă medicală de la SMURD Bucureşti. În plus, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are pregătite patru autoutilitare pentru transportul victimelor cu răni multiple, care vor prelua, la aterizarea în România, persoanele rănite şi le vor transporta la spitalele din Bucureşti”, au explicat oficialii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În plus, la nivelul spitalelor Universitar, Elias, Bagdasar Arseni şi Floreasca au fost luate măsuri speciale pentru tratarea răniţilor. 

„Repartizarea pe unităţile medicale a fiecărui caz în parte se va face conform situaţiei medicale a răniţilor, stabilite în baza evaluărilor echipei medicale de la bordul avionului”, au mai explicat sursele citate.

Misiunea umanitară este coordonată, din dispoziţia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru interimar al Afacerilor Interne, de către secretarul de stat al MAI doctor Raed Arafat, şi se va desfăşura în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite