Rafila: Am putea scăpa de mască prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania de vaccinare va fi accelerată în următoare perioadă FOTO Iulian Birzoi
Campania de vaccinare va fi accelerată în următoare perioadă FOTO Iulian Birzoi

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că am putea scăpa de mască prin toamnă sau atunci când imunizăm 10 milioane de persoane. Deşi campania de vaccinare va fi accelerată în următoare perioadă, acest prag nu va fi atins dacă nu se creşte capacitatea de vaccinare la 100.000 de oameni imunizaţi pe zi.

"De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măştii ar trebui să devină voluntară. Nu cred că atingem 10 milioane de vaccinaţi dacă nu creştem la 100.000 pe zi", a spus Rafila la DigiFM în aceeaşi zi în care premierul Florin Cîţu a organizat o conferinţă de presă în care a precizat că obiectivul Guvernului este să accelereze campania de imunizare.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, într-o conferinţă de presă că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

"Campania de vaccinare, ştiţi foarte bine, iau în calcul lunile aprilie şi luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate şi în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinaţi. 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populaţie care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârşitul lunii mai de revenirea la normalitatea", a spus Cîţu, conform Digi24. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite