Proiectul „Reforma sistemului judiciar” a dus la creşterea eficienţei magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul a dus la creşterea încrederii în magistraţii
Proiectul a dus la creşterea încrederii în magistraţii

Proiectul „Reforma sistemului judiciar” a dus la creşterea eficienţei judecătorilor şi procurorilor, dar şi reducerea volumului de muncă şi al întârzierilor. Asta arată concluziile sondajului aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), referitor la impactul acestui proiect.

Concret, potrivit CSM, concluziile raportului relevă un impact semnificativ raportat la satisfacţia şi percepţia asupra îmbunătăţirii infrastructurii, marcat de creşteri majore ale procentului celor satisfăcuţi de aspectul, utilităţile şi facilităţile instanţelor.

De asemena, concluziile acestui proiect arată că justiţiabilii şi avocaţii sunt mai mulţumiţi de facilităţile care le sunt destinate, judecătorii, de birouri şi săli de judecată.

Mai mult, investiţiile în infrastructura instanţelor au dus la o creştere a calităţii muncii şi la îmbunătăţirea percepţiei asupra actului de justiţie. 

Referitor la impactul asupra nivelului volumului de muncă, în cazul judecătorilor şi procurorilor, concluziile raportului arată că au fost identificate reduceri ale încărcăturii, ale întârzierilor şi o creştere a eficienţei. Însă, în cazul grefierilor şi al avocaţilor, volumul de muncă pare a fi uşor mai crescut. 

Totodată, „s-a mai constatat că au crescut încrederea şi satisfacţia avocaţilor şi justiţiabililor faţă de activitatea magistraţilor şi personalului instanţei, încrederea în profesionişti fiind semnificativ mai mare faţă de anul  2008. Cele mai vizibile îmbunătăţiri sunt cele în privinţa profesionalismului, atitudinii şi onestităţii judecătorilor”, se mai arată în concluziile raportului.

Citiţi şi:

Declaraţiile Mariei Grapini din Parlamentul European, potrivit cărora Voiculescu a fost condamnat politic, verificate de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut, vineri, ca Inspecţia Judiciară din cadrul aceleiaşi instituţii să verifice dacă declaraţiile făcute de Maria Grapini, din Parlamentul European, cu privire la dosarul „ICA”, sunt de natură să afecteze independenţa justiţiei. Grapini declara pe 24 noiembrie în Parlamentul European că Voiculescu a fost condamnat politic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite