Prof. dr. Ioan Lascăr despre cazul Năstase: Mi-am făcut datoria de medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prof. dr. Ioan Lascăr a declarat luni că şi-a făcut datoria de medic în cazul Adrian Năstase, menţionând că fostul premier a fost evaluat de o comisie multidisciplinară şi situaţia de urgenţă era generată de un traumatism prin împuşcare.

"Spitalul de Urgenţă are competenţă în rezolvarea cazurilor de urgenţă, indiferent care sunt ele. Regulile hipocratice nu spun să facem diferenţe între pacienţi, indiferent dacă aceşti pacienţi sunt criminali, terorişti. Medicina este nepartinică. Nu pot judeca un pacient prin prisma atributelor personale. A face acest lucru înseamnă discriminarea pacienţilor. Ca medici, responsabilitatea noastră este să-i ajutăm pe cei care au nevoie, indiferent de unde vin", a spus prof. Ioan Lascăr, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Adrian Năstase a fost adus de o ambulanţă şi a fost tratat ca o urgenţă, iar pentru că avea şi alte afecţiuni de care suferea şi care impuneau o evaluare atentă înainte de a fi operat şi a fi rezolvată urgenţa, a fost constituită o comisie multidisciplinară.

Medicul a precizat că a aplicat protocolul care se impune într-o astfel de situaţie şi care ţine de competenţa sa.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti care au decis mutarea lui Adrian Năstase de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova consideră că doctorii de la Floreasca au încercat să amâne punerea în executare a mandatului de încarcerare a fostului premier Adrian Năstase.

"Nici aprecierile comisiei multidisciplinare întrunite în cadrul Spitalului ... (Floreasca - n.r.), reluate în adresa înaintată de spital către MAI - DGPMB - Serviciul de Investigaţii Criminale, nu pot împiedica punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) cu privire la condamnatul N.A. Acestea nu încearcă decât să amâne, în mod nejustificat şi cu nesocotirea dispoziţiilor legale în materie, externarea persoanei condamnate N.A. în vederea conducerii sale la un loc de detenţie", se arată în motivarea Tribunalului dată publicităţii luni.

Judecătorii consideră că imediat după acordarea asistenţei medicale de urgenţă persoana condamnată trebuia externată, mandatul de executare pus în aplicare, iar condamnatul dus şi încarcerat la un penitenciar-spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite