Procurorul general: Când vorbim de corupţia din Sănătate, apreciez că ea poate fi considerată că afectează siguranţa naţională

Procurorul general: Când vorbim de corupţia din Sănătate, apreciez că ea poate fi considerată că afectează siguranţa naţională

Gabriela Scutea / FOTO Mediafax Foto

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Justiţiei referitor la activitatea şi rezultatele din sistemul judiciar. Scutea susţine că după decretarea stării de urgenţă România a traversat una dintre cele mai dificile perioade şi, implicit, la fel şi Ministerul Public.

Procurorul general consideră că instituţia pe care o reprezintă a dat dovadă de ”promptitudine”, că a avut ”reacţii rapide” şi le-a transmis procurorilor, mai ales celor tineri, că îi asigură de ”sprijin”.
 
Scutea a vorbit şi despre expunerea procurorilor şi despre asaltul asupra Justiţiei din ultimii ani şi a subliniat nevoia de ”reconstrucţie a Ministerului Public”.
 
”Atunci când vorbim despre corupţia din sistemul de sănătate, apreciez că ea poate fi considerată că afectează siguranţa naţională”, a declarat procurorul general care a invitat populaţia să dea dovadă de civism şi să nu tolereze „corupţia mică” pentru că aceasta face posibilă ”corupţia mare”, arată g4media.ro. Gabriela Scutea a mai făcut referire la infracţiunile de mediu, amintind de tăierea ilegală a pădurilor, şi la infracţiunile privind violenţa domestică. În final, procurorul general a mulţumit jurnaliştilor de investigaţii pentru că materialele de presă reprezintă ”o primă treaptă spre aflarea adevărului judiciar”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările