Prinţul Charles a discutat cu europarlamentarul Daciana Sârbu despre agricultura ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daciana Sârbu şi prinţul Charles au discutat despre agricultura ecologică FOTO Facebook Daciana Sîrbu
Daciana Sârbu şi prinţul Charles au discutat despre agricultura ecologică FOTO Facebook Daciana Sîrbu

Moştenitorul Coroanei britanice şi-a continuat sâmbătă programul de vizite în Capitală. După ce a discutat la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea Bucureşti, prinţul Charles a avut o întrevedere cu europarlamentarul Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta.

Agricultura ecologică, dezvoltarea durabilă a zonei montane şi creşterea atractivităţii acesteia, precum şi sprijinul acordat micilor fermieri au fost principalele teme discutate în cadrul întrevederii pe care prinţul Charles a avut-o cu Daciana Sârbu, relatează Agerpres.

Daciana Sârbu i-a prezentat Alteţei Sale Regale Charles, prinţul de Wales, măsurile adoptate de autorităţile române pentru creşterea atractivităţii şi dezvoltării durabile a zonei montane, precum şi pentru promovarea agriculturii ecologice, cu accent pe sprijinirea micilor fermieri.

Europarlamentarul a arătat că în România cererea de produse bio este în continuă creştere şi a susţinut necesitatea sprijinului pentru micii fermieri, pentru a-şi putea promova produsele tradiţionale de calitate inclusiv pe piaţa europeană.

De asemenea, Daciana Sârbu i-a prezentat prinţului Charles proiectele sale în domeniul educaţiei, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor.

Europarlamentarul român i-a mulţumit prinţului pentru sprijinul deschis pe care îl acordă promovării României şi i-a adresat o invitaţie de a vizita Delta Dunării.

Citeşte şi:

VIDEO Discursul Prinţului Charles la primirea titlului de Doctor Honoris Causa la Universitatea din Bucureşti, după întâlnirea cu Traian Băsescu

Prinţul Charles, aşteptat sâmbătă, la Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite