Prima autostradă urbană nu va fi gata de 1 decembrie. Ministrul Transporturilor: Constructorul are probleme de lene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima autostrada urbană din România nu va fi gata de 1 decembrie.  Motivul: constructorul suferă de lene. Ministrul Transporturilor Lucian Şova a fost astăzi în vizită la „ciotul” de autostradă urbană care străpunge şoseaua Petricani iar la final a anunţat că firma care trebuie să finalizeze drumul îi minte pe români.

În replică, reprezentantul constructorului susţine că nu termină autostrada până la 1 Decembrie din cauza condiţiilor 

„Sunt nemulţumit de modul în care antreprenorul de pe acest lot îşi îndeplineşte obligaţiile şi nu numai aici, ci şi pe segmente de cale ferată şi pe alt segment de autostradă unde mai are contract cu Compania de Drumuri şi sunt dispus, până în ultima zi de mandat, să iau cele mai severe măsuri împotriva acestui antreprenor, care de fapt nu minte compania, nu minte ministerul, îi minte pe români", a declarat Lucian Şova.

Întrebat dacă firma contractantă este penalizată până acum, ministrul a spus: "Este penalizat. Penalităţile curg. Eu am informaţii de la companie că notificările privind penalităţile de întârziere au fost făcute. Sigur că ele se vor încheia în ziua în care segment de autostradă va putea fi folosit. Până atunci calculăm. (...) Am informaţii generale că ar fi vorba de 0,1% pe zi de întârziere".

El a spus că nu mai există niciun fel de bariere administrative pentru constructor şi că singurele probleme pe care le au sunt legate de lene.

"Au întâmpinat probleme de lene cred şi de slabă mobilizare, pentru că de mai bine de cinci luni, cel puţin, nu au mai întâmpinat nicio problemă administrativă (...) S-au plâns de faptul că erau nişte stâlpi de la Electrica pe care trebuiau să îi mute şi îi încurcau, dar acest lucru nu înseamnă că aici nu ar fi trebuit să fie gata alocarea încă de astă vară", a afirmat Şova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite