Povestea jurnalistei de origine turcă, suspectă de terorism, care a fost arestată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilgin Zulfyie va afla peste o lună dacă va fi extrădată în Turcia FOTO: Captură Pro TV
Bilgin Zulfyie va afla peste o lună dacă va fi extrădată în Turcia FOTO: Captură Pro TV

O jurnalistă de origine turcă, de la un post de televiziune belgian, suspectată de terorism, a fost arestată la Bucureşti. Femeia este bănuită că ar avea legături cu grupări teroriste kurde.


Bilgin Zulfyie (37 de ani), alias Denise, este pe lista posibililor terorişti vânaţi de autorităţile din Turcia. Reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, un canal de limbă kurdă, femeia a fost încătuşata de poliţiştii români în urmă cu aproape două săptămâni.

Tânăra susţine că e vorba despre o confuzie şi cere să fie eliberata, ca sa poata merge acasa. In sistemul de alerta de Interpol numele ei apărea pe lista roşie şi ar trebui extradată la Ankara urgent, potrivit Stirile Pro TV.

Bilgin Zulfyie abia intrase în România împreună cu doi prieteni şi ar fi intenţionat să meargă în vacanţă în Grecia. Doar că politiştii bulgari din Vidin i-ar fi obligat să se întoarcă în România, pentru ca unul dintre tovarăşii ei de drum ar fi avut interdicţia de a intra în Bulgaria.

Cum şi-a făcut apărarea

In faţa judecătorilor instanţei supreme pe care i-a implorat să o elibereze, jurnalista a declarat ca este victima unei confuzii. Că autorităţile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucrează în Turcia şi care, culmea, ar avea acelaşi nume de familie şi ar fi născută în acelaşi oraş. Singura diferenţă dintre ele ar fi vârsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tânară. O versiune respinsă categoric de Poliţia Româna care afirmă că tinerei i-au fost verificate amprentele.
Curtea de Apel Craiova va decide peste o lună dacă jurnalista va fi extradată în Turcia.
 
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite