Poliţia Română, termen de două săptămâni să prezinte soluţii legate de programul de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut, miercuri,  Poliţiei Române să prezinte în maximum două săptămâni soluţii cu privire la programul de lucru al poliţiştilor.

Asta pentru a nu mai fi nevoie să fie chemaţi oameni de acasă şi să se asigure totuşi continuitatea.

„Am fixat un termen de maxim două săptămâni pentru ca Poliţia Română să prezinte soluţii privind organizarea programului de lucru, astfel încât să asigure respectarea obligaţiei continuităţii serviciului poliţienesc, dar şi respectarea timpului liber necesar recuperării poliţiştilor după serviciu. Orice variantă de organizare a serviciului va avea ca prioritate siguranţa cetăţeanului”, a declarat Carmen Dan, potrivit Mediafax.

Ea a făcut apel la cei care au transmis în spaţiul public mesaje potrivit cărora poliţiştii vor lucra numai între orele 8.00 şi 16.00.

„Au fost transmise în spaţiul public mesaje iresponsabile, conform cărora poliţiştii vor lucra numai în intervalul 8.00-16.00, în afara acestui program cetăţenii neavând siguranţa pe care Poliţia Română este obligată să o asigure. Astfel de abordări prin care unele persoane vor să se evidenţieze în spaţiul publică riscă transmiterea unei stări de panică pentru populaţie. Fac un apel la responsabilitate din partea acestor persoane, indiferent de statutul lor”, a afirmat ministrul de Interne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite