Peste 7.500 de jandarmi vor patrula de Paşte în locurile aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
7.500 de jandarmi vor patrula în acest weekend în locurile publice FOTO Adevărul
7.500 de jandarmi vor patrula în acest weekend în locurile publice FOTO Adevărul

Peste 7.500 de jandarmi vor asigura ordinea publică la nivel naţional, în perioada sărbătorilor de Paşte, pentru prevenirea faptelor antisociale. Aceştia vor patrula mai ales în zona bisericilor.

Jandarmii au fost mobilizaţi pentru a preveni fapte antisociale precum tâlhăria, vagabondajul, cerşetoria sau prostituţia.Totodată, aceştia vor avea grijă să prevină consumul şi traficul de droguri. În plus, jandarmii vor fi cu ochii în patru după cetăţenii care vor consuma alcool în locurile nepermise.

În preajma sărbătorilor vor fi intensificate şi măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, dar şi în preajma discotecilor, restaurantelor, cluburilor de noapte, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică. Jandarmii vor fi prezenţi şi în zonele unde vor fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, târguri, metrou etc.),  la eventimentele organizate cu ocazia Paştelui, dar şi în staţiunile turistice.

Într-un comunicat transmis de reprezentanţii Jandarmeriei Române, aceştia sfătuiesc cetăţeii să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, dar şi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

De asemenea, reprezentanţii Jandarmeriei le recomandă cetăţenilor care au fost martorii unui astfel de accident să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi şi să apeleze la numărul un de urgenţă 112.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite