Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris pentru cele 140 de locuri disponibile la Institutul Naţional al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
INM pune la dispoziţia candidaţilor 70 de locuri pentru funcţia de judecător
INM pune la dispoziţia candidaţilor 70 de locuri pentru funcţia de judecător

Peste 3.000 de candidaţi sunt înscrişi la admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), care scoate la concurs 140 de locuri de studiu. Din totalul numărului de locuri disponibile, jumătate sunt pentru funcţia de judecător, în timp ce restul sunt posturi de procuror.

De asemenea, peste 850 de candidaţi vor susţine concursul de admitere în magistratură, având la dispoziţie 28 de posturi de judecător şi 25 de posturi de procuror, potrivit Mediafax.

Concursurile de admitere la INM şi de admitere în magistratură încep duminică, zi în care se va desfăşura proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

La concursul de admitere la INM s-au înscris 3.297 de candidaţi, dintre care un număr de 3.267 de candidaţi îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 140 de locuri de auditori de justiţie, din care 70 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 70 de locuri pentru ocuparea funcţiei de procuror.

Proba eliminatorie se va desfăşura la Universitatea „Nicolae Titulescu”, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” şi Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris 893 de candidaţi, dintre care un număr de 852 de candidaţi îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 28 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor şi a 25 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

Proba eliminatorie se va desfăşura la sediul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

Ambele concursuri vor începe la ora 9.00, accesul candidaţilor în sală fiind permis între orele 7.30 şi 8.30, numai pe baza actului de identitate (BI/CI sau paşaport).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite