FOTO VIDEO Randi, component al trupei Morandi, audiat la Poliţie într-un caz de evaziune fiscală de 100.000 de euro. Fratele său a fost reţinut pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Ştefan Ropcea, mai cunoscut sub numele de Randi, şi fratele său, Alexandru Ropcea FOTO Mihaela Cojocariu
Andrei Ştefan Ropcea, mai cunoscut sub numele de Randi, şi fratele său, Alexandru Ropcea FOTO Mihaela Cojocariu

Poliţiştii din llfov au descins, marţi dimineaţă, în locuinţa lui Andrei Ştefan Ropcea, mai cunoscut sub numele de Randi, component al trupei Morandi, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 100.000 de euro. Fratele lui Randi, Alexandru Ropcea, a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE Fratele cântăreţului Randi, Alexandru Ropcea, a fost reţinut marţi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, sub acuzaţia de evaziune fiscală, au declarat, surse din Poliţie.

Alexandru Ropcea va fi dus în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE „Am stat trei ore pe un scaun de lemn, nu vreţi să ştiţi cum este. Eu cu fratele meu suntem asociaţi într-o firmă, eu nu mă ocup de partea contractuală, nu mă ocup de contabilitate şi sunt acuzat de evaziune fiscală. În apartamentul meu nu s-a găsit nici o probă în afară de nişte şosetuţe şi un contract de management care nu are nici o legătură cu cazul de faţă”, a declarat Randi la sfârşitul audierilor. 

De asemenea, acesta a mai spus că nu a semnat nici un contract pentru că nu ştie să facă contracte şi pentru că el se ocupă doar de muzică.

„Dacă au o agendă ca probă ar putea să o arate. La firma aceea eu nu mă ocup nimic, sunt doar asociat, eu am finanţat. Mai exact, firma asta este o afacere de familie, iar fratele meu este împuternicit. Noi suntem doar suspectaţi, până se va dovedi dacă suntem vinovaţi. Eu mi-am declarat nevinovăţia şi le-am spus că nu am semnat nici un contract, eu fac muzică de dimineaţă până seara”, a mai adăugat cântăreţul.

Randi a explicat că în timpul petrecut în sediul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Ilfov a discutat cu poliţiştii despre meci şi despre mâncare, ba chiar au făcut şi glume, însă a dat şi două declaraţii.

Potrivit acestuia, fratele său este cel care ştie mai multe pentru că el este administratorul.

Reacţia lui Randi după ce a fost dus la Poliţie într-un caz de evaziune fiscală

UPDATE Randi a părăsit sediul poliţiei. El a spus că a fost audiat doar 15 minute. 

UPDATE La sediul Poliţiei Ilfov a ajuns şi fratele lui Randi. "Încă nu ştim de ce ne-au chemat, am înregistrat tot şi nu ştim deocamdată de ce suntem învinuiţí. O să le punem la dispoziţie tot ce au nevoie", a declart Alexandru Ropcea la intrarea in sediul poliţiei. 

De asemenea, anchetatorii au adus şi patru unităţi de calculator pe care urmează să le verifice. Aici mai sunt aşteptaţi mai mulţi martori şi contabila firmei de impresariat.

UPDATE Potrivit anchetatorilor, împotriva lui Randi şi a fratelui său, care este asociat la aceeaşi firmă de impresariat s-a început urmărirea penală sub acuzaţia că ţineau evidenţe contabile duble. "Din verificările noastre, aceştia nu înregistrau în evidenţele contabile decât avansul primit de la clienţi. Restul banilor le reveneau lor fără să mai plătească taxe la stat. Asta în condiţiile în care pentru un eveniment cereau şi 10-15.000 de euro", au declarat surse din cadrul echpei de anchetă.

UPDATE 10.00 Andrei Ştefan Ropcea a ajuns la sediul IPJ Ilfov din Capitală în urmă cu aproximativ 30 de minute. Randi a venit de bunăvoie la audieri.


Potrivit unor surse apropiate anchetei, Randi şi fratele acestuia deţin o firmă prin intermediul căreia au organizat mai multe evenimente, însă nu ar fi trecut onorariile în contabilitate, informează Mediafax.

Anchetatorii ilfoveni au descins la patru adrese, două în Bucureşti, acasă la Randi şi la fratele său şi două în Otopeni, unde locuieşte contabila societăţii şi este sediul firmei administrate de Randi.

Cei doi fraţi au fost găsiţi acasă, fiind conduşi la poliţie pentru audieri.

Prejudiciul adus statului se ridică la 100.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, Andrei Ştefan Ropcea, cunoscut ca Randi, declara la stat doar avansul primit din onorariul perceput la evenimentele la care participa. 

„Persoanele în cauză sunt suspectate de evaziune fiscală. În perioada 2011-2012, prin intermediul unei societăţi comerciale, acestea au organizat diverse evenimente private fără a declara veniturile încasate şi, implicit, fără a plăti datoriile către stat. Prejudiciul este de aproximativ 100.000 de euro. Este vorba de două persoane, administratorul firmei respective, precum şi un împuternicit”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Alina Burada, citată de Digi24.

Cine este Randi

Andrei Ştefan Ropcea s-a născut pe 23 mai 1983, a absolvit Liceul de Muzica Dinu Lipatti din Piteşti şi a urmat cursurile secţiei de pian la Conservatorul din Bucureşti. 

În 2005, Randi şi Marius Moga au lansat proiectul Morandi, primul lor hit fiind „Love Me“. La vremea respectivă, ei şi-au atras fanii atât prin muzica atipică, cât şi prin prisma faptului că Marius Moga a ascuns că el a compus melodiile respective. 

Morandi au lansat până acum trei albume: „Reverse“ (2005), „Mind Fields“ (2006) şi „N3XT“ (2007), cel de-al patrulea urmând să fie lansat. Printre hiturile proiectului se numără „Beijo La La“, „Angels“, „Afrika“, „Save Me“ şi „Colors“. 

Morandi a fost printre primele proiecte româneşti ce au avut succes în afara graniţelor, melodiile ascultate în toată Europa fiind recompensate cu premiile de mai jos.

- Best Song la MTV Romania Music Awards 2006

- Best Video la MTV Romania Music Awards 2006

- Best Romanian Act la MTV Europe Music Award 2008

- Best International Act la Eska Music Awards 2008

- Best International Hit Polonia la Eska Music Awards 2009

- Best International Song la Musiq1 Music Awards 2009

- Triplu disc de platina în Rusia pentru albumul „N3XT“. 

În 2007, trupa Morandi a început colaborarea cu casa de discuri Universal Music România, iar în 2011, Randi s-a instalat la compania de producţie HaHaHa Production, în calitate de producător şi compozitor solo.  

În toamna lui 2011, el şi-a lansat primul single solo, intitulat „Anybody“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite