Penitenciarul Rahova i-a încălcat lui Liviu Dragnea dreptul la muncă, după interviul dat fără ştirea conducerii închisorii - Decizia Judecătoriei Sectorului 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la Instanţa supremă. Imagine: Inquam Photos
Liviu Dragnea la Instanţa supremă. Imagine: Inquam Photos

Lui Liviu Dragnea i s-a încălcat dreptul la muncă în perioada 2 iulie - 15 septembrie, a decis magistratul de la Judecătoria Sectorului 5, instanţă care avea pe rol două plângeri formulate de fostul şef al PSD împotriva sancţiunilor disciplinare luate împotriva lui de conducerea Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a formulat două  plângeri împotriva deciziilor Peniteciarului Rahova de a-i suspenda dreptul la muncă, urmare a interviului pe care fostul şef al PSD l-a  acordat în luna iunie fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în prezent jurnalistă.

Cele două plângeri au fost soluţionate la acelaşi termen de judecată. Una privea sancţiunea cu suspendarea dreptului la muncă, alta privea strict perioada în care a fost suspendat acest drept.

dragnea1

O a doua cerere formulată de Liviu Dragnea a fost admisă parţial:

dragnea2

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a anunţat, joia trecută, că fostul lider al PSD suferă de multiple hernii ale coloanei vertebrale, acestuia refuzându-i-se un control de specialitate într-un spital din afara penitenciarului. În ciuda problemelor medicale grave, avocata a mai spus că Liviu Dragnea continuă să facă demersuri pentru a fi scos la muncă.

Avocata a precizat că interviul din penitenciar a fost făcut public în data de 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese programată pentru data de 30 iunie. Flavia Teodosiu s-a referit la interviul dat din penitenciar de Liviu Dragnea folosind sintagma „convorbire online privată”.

Ce susţine avocata lui Liviu Dragnea

„În data de 25 iunie, după această convorbire online pe care acesta a avut-o şi care a fost făcută publică i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă  a I se da o explicaţie în acest sens, situaţie care se menţine din păcate şi astăzi. Explicaţiile au venit după câteva zile când acestuia I s-a spus că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la convorbirea online şi că a fost declanşată o anchetă care va stabili dacă acesta a încălcat regulamentul sau nu”, a spus avocata. 

Flavia Teodosiu spune că Liviu Dragnea a fost anchetat disciplinar pentru încălcarea articolelor 81 lit. l), 82 lit. o) şi q) din Legea 284/2013 fiind adoptată o hotărâre a Comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat disciplinar cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună.

„În paralel însă, (…) I s-a aplicat şi o măsură administrativă, respectiv cea a retragerii de la muncă, din păcate, însă, pentru o perioadă nedeterminată, aspect care din punctul meu de vedere este complet nelegal, hotărâre luată în temeiul deciziei 516500 din anul 2017 a ANP, act care nu are putere de lege, dar care adaugă la lege în mod nepermis şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinuţii care sunt sancţionaţi disciplinar. La ora actuală, sancţiunea stabilită de către Comisia de disciplină a fost a fost redusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, respectiv de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova, în urma plângerii pe care am promovat-o. A fost admisă în parte, s-a redus la jumătate această sancţiune, însă penitenciarul a înţeles să conteste la instanţă. (…) Penitenciarul a susţinut în contestaţie că domnul Dragnea şi-ar fi exprimat anumite opinii şi acesta ar fi fost motivul contestării. (…)  Sunt două litigii pe rol, care nu sunt definitive, ceea ce înseamnă că nici sancţiunea nu este definitivă”, a mai spus Flavia Teodosiu.

Interviu fără voia conducerii  penitenciarului  

Liviu Dragnea a rămas fără dreptul de munci în închisoare în urma unui interviu acordat la sfârşitul lunii iunie. Asta înseamnă că fostul lider al PSD va rămâne fără zilele-câştig pe care le obţinea astfel, o sancţiune care va conta atunci când va cere liberarea condiţionată şi cu dovada înregistrată că nu dă „semne temeinice de îndreptare”, deoarece spune că stă nevinovat la puşcărie.

În interviul acordat Liviu Dragnea a vorbit despre faptul că a fost trimis la puşcărie de către adversarii lui, atât de cei din partidele aflate în opoziţie la momentul încarcerării acestuia, cât şi de cei din interiorul PSD.

„Dar asta nu înseamnă că m-au îngenuncheat sau că m-au înfrânt. Asta nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla”, dă asigurări Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD spune că a fost condamnat nevinovat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite