Parchetul General a luat bomboana de pe tort: preia cazul poliţistului pedofil după ce acesta a fost capturat şi arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Stan este cercetat acum de procurorii Curţii Supreme
Eugen Stan este cercetat acum de procurorii Curţii Supreme

Parchetul General a preluat, miercuri, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti ancheta în dosarul în care poliţistul de la Brigada Rutieră, Eugen Stan, este acuzat de agresarea sexuală a mai multor copii. Asta după ce individul a fost reţinut şi arestat. Între timp procurorii şi poliţiştii Capitalei au extins cercetările în cazul poliţistului, acesta fiind pus sub acuzare şi pentru o faptă de agresiune sexuală din anul 2009

Reprezentanţii Parchetului General susţin că preluarea acestor dosare „are ca temei necesitatea verificării tuturor faptelor cu un mod de operare asemănător comise pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne pe care o are inculpatul Stan Eugen, complexitatea celor două cauze dată de numărul mare al persoanelor vătămate, de multitudinea probelor care trebuie administrate şi de varietatea mijloacelor de probă, precum şi impactul deosebit creat în societate prin comiterea unor asemenea fapte".

Preluarea anchetei în acest dosar (care are 8 volume) survine după ce poliţiştii Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei, coordonaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au rezolvat, practic, cazul. 

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost reţinut, iniţial, pentru 24 de ore, după care Judecătoria Sector 6 a dispus arestarea sa preventivă.

Filmul evenimentelor

Poliţistul pedofil Eugen Stan a fost prins la 3 zile după ce a agresat sexual doi copii în scara unui bloc.

Reprezentanţii Parchetului Capitalei anunţaseră, marţi, că se desfăşoară urmărirea penală in rem şi într-un caz de agresiune sexuală din 2009, însă este necesară completarea probatoriului. 

„În ceea ce priveşte faptele comise de Stan Eugen, cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inclusiv cu privire la eventuala implicare a acestuia în fapte similare. Precizăm faptul că în cauză se desfăşoară urmărirea penală şi cu privire la o infracţiune de agresiune sexuală comisă în anul 2009 faţă de o victimă minoră (urmărirea penală fiind începută in rem), faptă pentru care este necesară completarea probatoriului”, au precizat reprezentanţii Parchetului. 

Între timp, testele ADN au arătat că el este agresorul care a atacat în urmă cu 9 ani o elevă de liceu.

Tot testele ADN au confirmat că agentul Eugen Stan este autorul agresiunii de la sfârşitul lunii octombrie 2012. Pus în faţa probelor, pedofilul şi-a recunoscut faptele. A comis atacul în sectorul 6. Nenorocirea s-a întâmplat când fetiţa se întoarcea de la şcoală. „În data de 22.10.2012, în jurul orei 14:00, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe scările care asigură legătura între etajele 4 şi 5 ale imobilului - inculpatul S.E. a pupat-o pe gură şi a luat-o în braţe pe persoana vătămată şi, profitând de împrejurarea că aceasta era minoră, în vârstă de 7 ani, fiind astfel în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, a determinat-o să-i atingă organul sexual“, precizează Parchetul Bucureşti.

Căutări disperate

Are în jur de 1,60 metri şi aproximativ 40 de ani. Aşa suna apelul disperat al poliţiei făcut la acea vreme. Oamenii legii au dat publicităţii imagini de pe camerele de supraveghere, dar agresorul nu a fost identificat de nimeni. 

În ultimii 5 ani, anchetatorii au supus unor expertize genetice 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei, au verificat în bazele de date circa 300 de persoane suspecte, au verificat zeci de informaţii primite de la public sau chair poliţişti şi au analizat aproximativ 150 de dosare penale cu obiect similar înregistrate la parchetele din Capitală.

Cu această ocazie, poliţiştii Serviciului Omoruri au prins un alt pedofil periculos: Ninel Şerbănescu, de 65 de ani, fost ofiţer de contrainformaţii. Supranumit în presă „spionul pedofil“, Şerbănescu a fost trimis în judecată în 2014 şi, ulterior, condamnat definitiv pentru abuzarea a şapte copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani. După ce agentul Eugen Stan a fost reţinut, anchetatorii au putut proba şi acea faptă. În cursul zilei de luni, Institutul Naţional de Criminalistică a făcut o expertiză prin care a fost stabilit profilul genetic al agentului Eugen Stan, constatându-se că acesta corespunde cu profilul genetic din probele prelevate în cazul agresiunii din octombrie 2012. Mai mult, anchetatorii îl suspectează pe Stan şi pentru violarea altei fetiţe, în 2009. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite