Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată vorbăria politicienilor despre aşa-zisa urgentă modernizare a societăţii româneşti nu este decât o simplă propagandă menită, pe de o parte, să abată atenţia de la gravele probleme cu care se confruntă România şi, pe de altă parte, pentru a-şi asigura un cât mai bun capital electoral.

Pentru o reală modernizare

Din nefericire, o mare parte a populaţiei, supusă unui trai mizer, neinstruită, le dă crezare politicienilor, abili propagandişti, mult mai buni decât foştii activişti comunişti. Foarte mulţi politicieni ignoră cu bună ştiinţă necesitatea începerii modernizării chiar cu ei înşişi.

Nici adoptarea unui parlament unicameral, nici reducerea numărului de parlamentari nu vor schimba faţa clasei politice. Câtă tevatură a fost şi încă este cu votul uninominal! După cum se ştie, nu a ieşit decât o piesă de teatru nereuşită, din care ne-am ales cu aceleaşi feţe de tristă amintire.

Un început al modernizării clasei politice ar fi eliminarea traseismului prin lege, astfel încât orice politician pe care îl apucă poftele turistice să-şi piardă funcţia.

Atât timp cât vom încerca să copiem tipare din alte ţări, vom bate în continuare pasul pe loc şi ne vom tângui că altcineva este vinovat de starea în care ne aflăm, ocolind voinţa politică. Constantin Găjban

Aşteptăm poveştile şi comentariile voastre la adresa: scrisori@adevarul.ro

La umbra Primăriei

Pentru Primăria Sectorului 5 este foarte important să fie aproape de cetăţeni. Acesta este şi motivul pentru care dregătorul-şef al sectorului, Marian Vanghelie, a deschis ici-colo câte un „Birou de relaţii cu cetăţenii". Numai bun să ţină umbră maidanezilor care bântuie străzile.

Aşteptăm, în continuare, la adresa fotografiata@adevarul.ro, imaginile surprinse de tine, alături de o scurtă explicaţie, numele autorului şi numărul de telefon. Premiul lunar este o cameră digitală!

Regulamentul concursului este publicat pe www.adevarul.ro.

S-a abonat ca să fie informat

Vasile Popescu, 59 de ani, este consilier juridic la Târgu-Jiu şi s-a abonat la „Adevărul" din dorinţa de a fi informat cât mai bine. Îi place să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă şi consideră că informaţiile cele mai complete le furnizează cotidianul „Adevărul", la care este abonat de 20 de ani: „Ziarul tratează ştirile mult mai bine decât televiziunile şi radiourile, care sunt selective. În ziar sunt tratate mai multe teme. Citesc «Adevărul» de când a apărut şi i-am rămas fidel pentru că îl consider cel mai serios ziar. Au redactori buni şi se vede că sunt meseriaşi. Îmi plac serialele, în special cel despre Revoluţie".

Pentru că vrea să fie la curent cu tot ce e nou, nea Vasile are aparate de radio în toate camerele. „Decât să mă uit la televizor, mai bine ascult un post de radio, pentru că mai aflu o ştire. Toată familia mea citeşte «Adevărul». De fapt, soţia m-a îndemnat să prelungesc abonamentul", adaugă Vasile Popescu.

Abonaţii pot trimite poveştile şi fotografiile lor la adresa: scrisori@adevarul.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite