Pacientul decedat ale cărui rude au vandalizat Institutul „Marius Nasta” suferea de obezitate morbidă la 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

​Pacientul care a murit aseară de COVID-19 la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti, ale cărui rude au urcat pe ferestrele spitalului şi au încercat să spargă geamurile la aflarea veştii, avea 40 de ani şi suferea de obezitate morbidă, a explicat vineri managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler.

Bărbatul era internat de câteva zile, cu evoluţie lentă, dar progresivă spre deteriorare, iar familia a fost informată în permanenţă în legătură cu deteriorarea stării acestuia, spune managerul spitalului, citat de Hotnews.ro.

Medicii Institutului Marius Nasta au făcut tot posibilul pentru a salva viaţa pacientului: „A fost un incident nefericit. Înţelegem durerea familiei care a pierdut un domn tânăr, de 40 de ani, dar care avea comorbidităţi. S-au făcut toate eforturile şi s-a administrat tot ceea ce era posibil să fie administrat ca soluţie terapeutică în acest moment în terapia COVID”, a declarat Beatrice Mahler pentru HotNews.ro.

„Este însă un moment extrem de dificil şi anormal, aş spune eu, pentru că durerea nu trebuie să se transforme în furie, mai ales că această furie a fost îndreptată nu doar asupra personalului medical, care este speriat în acest moment, ci şi asupra pacienţilor internaţi, ceea ce este un lucru care nu poate să confere un confort, în condiţiile în care starea de sănătate oricum este afectată. Ce este bine este că lucrurile s-au liniştit în acest moment şi am reuşim să îl manageriem, şi cu ajutorul organelor de poliţie, astfel încât ca lucrurile să se desfăşoare în linişte”, adaugă Beatrice Mahler.

Dr. Mahler: „Obezitatea nu este încă percepută ca o boală”

Bărbatul decedat aseară avea 40 de ani şi obezitate morbidă, el cântărind 150 de kilograme. El era internat de câteva zile, cu evoluţie lentă, dar progresivă spre deteriorare. „Era un risc mare de evoluţie nefavorabilă, din păcate, în momentul în care contactezi infecţia cu SARS-CoV2", spune Beatrice Mahler.

Managerul spitalului precizează că pe parcursul zilei de ieri, s-a vorbit de câteva ori cu familia pacientului, „medicul de gardă a transmis familiei fiecare modificare de stare, au fost mai multe telefoane către familie, iar comunicarea cu aparţinătorii s-a realizat pe tot parcursul zilei”.

Rudele pacientului decedat au încercat să intre cu forţa, joi seară, în spital, au urcat pe ferestrele pavilionului şi au încercat să spargă geamurile.

Lucrurile s-au liniştit după ce la spital au ajuns poliţiştii şi jandarmii.

„Obezitatea nu este încă percepută de populaţie ca o boală, nici la adulţi nici la copii, ceea ce este trist. Noi considerăm încă că dacă eşti un pic mai plinuţ, ce contează? Nu este deloc ok să fii supraponderal, ca să nu mai vorbesc despre obezitate morbidă, mai ales când ai COVID”, avertizează medicul Beatrice Mahler.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite