O bandă de români a jefuit peste 100 de pensionari din Suedia. Ce metoda au folosit şi câţi bani au furat

O bandă de români a jefuit peste 100 de pensionari din Suedia. Ce metoda au folosit şi câţi bani au furat

Foto: Arhivă

O bandă de români obişnuiau să jefuiască suedezi în vârstă veniţi la cumpărături cu cardul. Anchetatorii au apreciat că numărul victimelor este de circa 100.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre hoţi este se pare Mircea Copalea, potrivit ziare.com. Acesta, împreună cu doi complici, afla PIN-ul cardurilor cetăţenilor suedezi la cumpărături, privind peste umăr, apoi le sustrăgea cardurile.
 
Banda a furat în acest fel peste 70.000 de euro. Suedezii vor să-i trimită pe hoţi să facă puşcărie în România.
Furturile au început să fie semnalate în oraşele Uddevalla şi Trollhättan din vestul Suediei în 2015. 
 
"Eram în aprozar, la cumpărături. Din câte înţeleg, el sau ea se afla în spatele meu când am introdus codul. Cel puţin aşa cred. Când am ajuns acasă, am constatat că îmi pierdusem portofelul. Am crezut că l-am uitat la magazin, dar nu era acolo", a povestit una dintre victime, Rune O., în vârstă de 84 de ani.
 
Bătrânul a sunat imediat la bancă pentru a cere blocarea cardului, dar hoţii apucaseră să retragă deja echivalentul a 6.700 de lei. După zeci de furturi, cei trei membri ai bandei – Mircea Copalea, Codrean Stănescu şi Irina drosu - au fost reţinuţi şi trimişi în judecată pentru furt şi fraudă bancară. 
 
Dincolo de deciziile cu închisoarea, suedezii au hotărât ca românii să fie deportaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările