Noul sediu pentru eliberarea paşapoartelor, contract gratis pe 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne Carmen Dan a participat luni la inaugurarea noului sediu al Serviciilor de Eliberare a Paşapoartelor din mall ParkLake. Dan a spus că spaţiul nou este unul modern şi nu se plăteşte chirie.

„Nu aş vrea să evoc eu acum problemele pe care şi dumneavoastră le ştiţi foarte bine şi le-aţi şi facut cunoscute de-a lungul timpului. Fac doar o comparaţie cu o perioadă similară a anului trecut. Am eliberat faţă de anul trecut cu 50 la sută mai multe paşapoarte şi stiţi foarte bine care era situaţia ce aglomeraţie era la ghişeele de eliberare. În primul rând, din cauza spaţiului neadecvat lucrului cu publicul într-un sistem de presiune şi aglomeraţie. Am suplimentat de anul trecut şi personalul, am făcut demersuri de a identifica spaţii noi. Deja s-a văzut o relaxare a presiunii la ghişee după ce am deschis sediul din mall, iar acum şi acest sediu care este ultramodern care este dotat cu 14 ghişee în care se proceseaza cererile de eliberare”, a declarat ministrul Carmen Dan la ParkLake, citată de Mediafax.

Ministrul a mai subliniat că noul sediu al Serviciilor de Eliberare a Paşapoartelor funcţionează în mall în baza unui contract pe cinci ani, fără să fie plătită chiria, ci doar utilităţile.

„Funcţionăm aici în baza unui contract avantajos. Mall-ul ne-a pus la dispoziţie acest spaţiu, ne plătim utilităţile. Contractul este pe cinci ani cu posibilitate de prelungire. Nu aş putea să vă spun acum suma pe utilităti, dar gândiţi-vă că nu plătim chirie şi este un lucru important. Mai mult decât atât, ne-au înţeles şi ne-au ajutat şi în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului şi mutarea celor două servicii. (...) Pot să spun că în semestrul 2018 am eliberat în jur de 105.000 paşapoarte, comparativ cu semestrul I al anului trecut când am avut aproximativ 77.000 de paşapoarte eliberate, ceea ce înseamnă că lucrul acesta s-a făcut în condiţii civilizate”, a mai spus Carmen Dan.

Mai multe paşapoarte eliberate

Aproximativ 105.000 de paşapoarte au fost eliberate în primele şase luni ale acestui an, cu aproape 30.000 mai multe decât aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat ministrul. Dan a subliniat că eliberarea unui număr mai mare de paşapoarte se datorează faptului că s-a lucrat în condiţii civilizate, fără presiune şi aglomeraţie, iar oamenii au înţeles să îşi facă paşapoartele din timp. Întrebată despre posibilitatea deschiderii unui nou sediu, al treilea, având în vedere că în prezent funcţionează punctul de lucru din Plaza România şi cel deschis luni în ParkLake, ministrul de Interne a precizat că este o preocupare pe care trebuie să o aibă noul prefect al Bucureştiului.

„(…) Ştiţi foarte bine care era situaţia şi ce aglomeraţie era la ghişeele de eliberare. În primul rând, din cauza spaţiului neadecvat lucrului cu publicul într-un sistem de presiune şi aglomeraţie. (…) Am suplimentat de anul trecut şi personalul, am făcut demersuri de a identifica spaţii noi. Deja s-a văzut o relaxare a presiunii la ghişee după ce am deschis sediul din mall Plaza. Acum avem şi acest sediu care este ultramodern, este dotat cu 14 ghişee în care se procesează cererile de eliberare şi încă patru ghişee unde se eliberează paşapoartele. Sunt mijloace moderne de informare şi spaţii de aşteptare decente pentru cetăţeni. Asta ne-am dorit, pentru că aşa cum ştiţi, lunile iunie, iulie, august şi prima jumătate a lunii septembrie sunt luni foarte aglomerate”, a declarat ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan luni, la deschiderea noului sediu al Serviciului pentru Eliberarea Paşapoartelor din ParkLake.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite