FOTO Noua Dreaptă, un nou protest faţă de reproiectarea filmului cu tematică LGBT „120 BMP“ la Muzeul Ţăranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cincisprezece membri ai organizaţiei Noua Dreaptă protestează marţi, în faţa Muzeului Naţional al Ţăranului Român, faţă de proiecţia filmului „120 Battements par minute/ 120 de bătăi pe minut”, de Robin Campillo, şi acuză conducerea muzeului şi pe Cristian Mungiu, care, prin Voodoo Films, distribuie acest lungmetraj la nivel naţional, că promovează astfel de pelicule.

Update: Protestul autorizat de primărie, spun cei prezenţi la MNŢR va dura „o oră şi jumătate, atât e filmul”. Pelicula de 143 de minute a fost premiată de juriul Festivalului de Film de la Cannes, în 2017, şi a fost propunerea Franţei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar.

„Nu vreau să fac scandal, nu intru în sală, voi sta aici”, a  spus unul dintre membrii organizaţiei. „Au dreptul lor, dar nu aici, de ce să nu vorbim despre tradiţia românească, despre Dragobete? Ar trebui să promoveze filmele româneşti, pur româneşti, cu tradiţie, filme istorice, despre ţăran... «Horea, Cloşca şi Crişan». Şi ştiţi şi dumneavoastră...”

Un nou protest faţă de reproiectarea filmului cu tematică LGBT: „Istoria României nu a fost scrisă nici de ciori, nici de homosexuali”

Veniţi cu pancarte - „Mama, tata, frate, sora, nu Sodoma şi Gomora”, „Nu căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale” şi „Ruşine, Cristian Mungiu” - ei au început protestul la ora 18.00.

De ce Cristian Mungiu? „Din câte am înţeles, el a organizat proiecţiile acestor tipuri de filme la Muzeul Ţăranului Român”.

Tudor Ionescu, liderul Noua Dreaptă, a ţinut un discurs: „Este a treia provocare într-o singură lună, al treilea film cu tematică homosexuală la Muzeul Ţăranului Român. (...) Conducerea interimară a muzeului e implicată în această provocare - o doamnă pe nume Liliana Passima - care e direct vinovată de programarea unor astfel de filme aici, şi domnul regizor Mungiu, distribuitorul acestui film în România. După ce domnul Mungiu ne-a obişnuit cu filme sordide, urâte în adevăratul sens al cuvântului, de la care nu pleci fericit, cu o stare pozitivă, pentru că nu ai cum. Pun în lumină avortul, sunt pro-avort, pro-crimă, în care e atacată biserica, acum promovează astfel de filme”.

Protestatarii, care au încercat să intre şi în sala de cinema, însă accesul nu a fost posibil după ora începerii filmului, sunt supravegheaţi de jandarmi şi spun că vor mai rămâne în faţa muzeului până la finalul proiecţiei.

Ştirea iniţială: „După ce la proiecţia din data de 4 februarie mai mulţi spectatori şi-au manifestat deschis dezgustul faţă de scenele la limita pornografiei din filmul "120 bătăi pe minut", conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român recidivează şi anunţă redifuzarea în data de 20 februarie a acestui film provocator, care glorifică lupta activiştilor pro-homosexualitate", se arată în comunicatul transmis de Noua Dreaptă.

FOTO Inquam / Octav Ganea

image

Membrii Noua Dreapta afirmă că s-ar fi aşteptat să vadă anul acesta la cinematograful Muzeului Ţăranului Român "filme dedicate Centenarului Marii Uniri". "Ne-am fi aşteptat să vedem cum managerul acestui muzeu promovează valorile tradiţionale ale poporului român, în buna tradiţie a regretatului Horia Bernea, care a făcut din acest muzeu un adevărat templu al civilizaţiei arhaice româneşti", mai spun ei. "Ceea ce primim în schimb sunt filme care fac propagandă homosexualităţii, care abundă în violenţă, limbaj vulgar şi manele, şi care nu au ce căuta în programul de cinematograf al unui muzeu al civilizaţiei tradiţionale, care evocă spiritul satului românesc şi care ar trebui să aducă un elogiu ţăranului român, spiritualităţii, culturii şi valorilor specifice lui".

FOTO Inquam / Octav Ganea

image

Satul românesc "a fost dintotdeauna un reper de bun simţ şi de virtuţi creştine autentice, în atiteză cu decadenţa, imoralitatea, vulgaritatea ridicate la rang de artă în filmele cu tematică homosexuală" sunt de părere reprezentanţii Noua Dreaptă.

Ei argumentează prin faptul că "difuzarea unor astfel de pelicule într-un muzeu al tradiţiilor, al spiritualităţii tradiţionale româneşti este o provocare ieftină prin care se testează răbdarea românilor, se urmăreşte provocarea majorităţii creştine din România şi se întinează memoria lui Horia Bernea, pe care activiştii homosexuali nu îl pot ierta pentru cuvintele sale mai actuale ca niciodată: "Ştiu că lumea e condusă, în bună măsură, de o mafie homosexuală".

Proiecţia filmului francez "120 BPM/ bătăi pe minut”, regizat de Robin Campillo, a fost întreruptă pe 4 februarie la Cinema Muzeul Ţăranului de persoane care au pătruns în sală cu icoane, au pătruns protestatari cu icoane şi care au cântat cântece religioase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite