Mutare strategică: elicoptere de luptă americane, aduse în Germania şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicoptere de luptă BlackHawks
Elicoptere de luptă BlackHawks

Armata americană mută strategic în Europa. Brigada a 10-a Aviaţie de la Fort Durm (New York) va fi dislocată din martie anul viitor în Germania, iar de acolo aparatele de zbor aparţinând acestei unităţi vor fi trimise pentru exerciţii în Romania, Lituania şi Polonia. Unele elicoptere de luptă vor rămâne definitiv în ţara noastră.

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat aceste informaţii pentru Digi24.

„Partenerul american, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucureşti (ODC), ne-a confirmat faptul că Brigada a 10-a Aviaţie va fi dislocată în Germania şi va desfăşura exerciţii în regiunea Mării Negre şi în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve. De asemenea, elemente ale Brigăzii a 10-a vor fi dislocate şi pe teritoriul României“, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unor informaţii neconfirmate de Ministerul Apărării Naţionale, brigada are în componenţă 60 de aeronave printre care elicoptere de transport Chinooks, elicoptere multi-scop BlackHawks şi elicoptere medicale. Acestea vor fi aduse în baza Mihail Kogălniceanu, pentru exerciţii.

În plus, armata americană va mobiliza, din ianuarie, şi o brigadă de infanterie motorizată de la Fort Carson (Colorado). Aproape 6.000 de militari americani urmează să ajungă în Europa în cadrul acestor mişcări de trupe, potrivit stripes.com

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite