Monica Iacob-Ridzi a pierdut la CEDO. Judecătorii au constatat că a avut parte de un proces echitabil

Monica Iacob-Ridzi a pierdut la CEDO. Judecătorii au constatat că a avut parte de un proces echitabil

Monica Iacob Ritzi FOTO Facebook

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a respins ca inadmisibilă cererea Monicăi Iacob-Ridzi de constatare a nelegalităţii procedurii judiciare. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a fost condamnat în anul 2015 la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Curtea apreciază că elemente compensatorii luate de Înalta Curte par suficiente, astfel încât procedura a fost corectă în general”, se arată în decizia CEDO de joi, 2 decembrie.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în anul 2015 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. 

Fostul ministru PD-L a reclamat, printr-o scrisoare publicată pe blogul personal în anul 2015, că a fost condamnată „dintr-o gravă eroare judiciară”, după primele 2 săptămâni petrecute în închisoare.

„În ceea ce priveşte celelalte plângeri formulate de reclamant în temeiul diferitelor articole din Convenţie, Curtea constată, având în vedere toate informaţiile aflate în posesia sa, (...) că aceste plângeri fie nu îndeplinesc criteriile de admisibilitate prevăzute la articolele 34 şi 35 din Convenţie sau nu dezvăluie nicio aparenţă a încălcării drepturilor şi libertăţilor consacrate în Convenţie”, mai arată decizia CEDO.

Iacob-Ridzi a ieşit din închisoare în anul 2017, după ce a ispăşit 2 ani şi 8 luni din pedeapsa dictată de ÎCCJ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările