Mona Pivniceru, blocată la CSM de colegi absenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea aşteaptă cvorumul CSM pentru a deveni ministru
Judecătoarea aşteaptă cvorumul CSM pentru a deveni ministru

Un singur magistrat a lipsit ieri pentru ca plenul CSM să poată lua act de demisia Monei Pivniceru din magistratură.

Regulamentul prevede că este nevoie de un cvorum de 15 membri pentru a se putea ţine şedinţa plenului, iar ieri au fost doar 14.

Prim-ministrul Victor Ponta a venit la ora 10.00 pentru a lua parte la şedinţa plenului, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, membru de drept în CSM. După aproximativ o oră, timp în care a aşteptat sosirea a cel puţin unui magistrat pentru a se forma cvorumul necesar, Ponta a plecat de la sediul CSM.

„Am fost prezent. Pot să spun că e absolut dezamăgitor. E vorba cum funcţionează sistemul. Mâine e rectificarea bugetului, trebuie să decidem ce facem cu Codul de procedură civilă. Aici nu era vorba de Băsescu", a spus premierul la plecare, spunând că se va întoarce imediat, la orice oră, dacă va înregistra cvorum.

Magistraţii George Bălan, Graţiana Isac, Florentina Gavadia, Ana Lăbuş şi Bogdan Gabor sunt cei cinci membri CSM care au lipsit de la şedinţa în care trebuia să se ia act de demisia Monei Pivniceru din funcţia de membru CSM şi din magistratură. Fiecare a avut o justificare. Bălan este suspendat întrucât e acuzat de fapte de corupţie, Graţiana Isac este plecată în concediu în străinătate, iar Gavadia, Lăbuş şi Gabor au invocat „probleme grave de sănătate în familie", conform oficialilor CSM. Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru astăzi, după ce un grup de opt membri ai Consiliului au încercat din nou, la ora 17.00, să se întrunească în şedinţă, însă fără succes.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite