Moment special de Ziua Naţională. Cine sunt voluntarii care au defilat cu măşti cu mustaţă şi uniforme din Primul Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Detaşamentul Asociaţiei Tradiţia Militară, care face parte din cel mai vechi nucleu de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România, fiind prima organizaţie de profil înscrisă oficial, le-a oferit spectatorilor un moment special de Ziua Naţională a României.

În fiecare an, voluntarii din cadrul Asociaţiei iau parte la parada militară a Armatei Române.

Membrii acestei asociaţii au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând măşti de protecţie împotriva Covid-19 „cu mustaţă”, dar şi uniforme ale Armatei Române din perioada Primului Război Mondial.

Potrivit informaţiilor furnizate de ATM, această asociaţie a fost decorată: de către Preşedintele României cu Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”; de către Casa Regală a României cu Medalia Regală pentru Loialitate; de către Şeful Statului Major al Apărării cu Emblema de Onoare; de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu Medalia Omagială „Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri 1918-2018. 

Detaşamentul Asociaţiei Tradiţia Militară face aproape săptămânal stagii de instrucţie militară, de front şi tactică, conform regulamentelor şi uzanţelor din timpul epocilor evocate, după 7 regulamente diferite, aşa încât evoluţiie sale să constituie o reprezentare fidelă a istoriei militare.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK 

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite