Misiune umanitară cu o aeronavă militară: patru pacienţi cu arsuri grave, aduşi de urgenţă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru pacienţi au fost aduşi în Capitală cu o aeronavă Spartan FOTO Mediafax
Patru pacienţi au fost aduşi în Capitală cu o aeronavă Spartan FOTO Mediafax

Ministrul Apărării Naţionale a aprobat ca o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române să efectueze o misiune umanitară de urgenţă către Aeroportul Cluj Napoca, pentru a aduce în Capitală patru pacienţi care au suferit arsuri într-un incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Noşlac, judeţul Alba.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, la ora 22.30.
 
Pacienţii au fost asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală coordonată de SMURD, echipă sprijinită de locotenent-colonel Dragoş Tudose, medic, caporal Cristinel Panait, paramedic, şi caporal Gabriel Păunescu, salvator, din cadrul Bazei 90 Transport Aerian.
 
Misiunea a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne iar echipajul a fost format din căpitan-comandor Emil Tecuceanu, locotenent-comandor Ovidiu Dragomir, căpitan Claudia Voicu şi maistru militar Ovidiu Lupu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, incendiul a izbucnit într-o locuinţă din localitatea Noşlac, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au reuşit să stingă focul în scurt timp.

În urma incendiului, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 82 de ani, au fost rănite. Astfel, patru persoane au suferit arsuri multiple, în starea cea mai gravă fiind o persoană de 49 de ani, care are arsuri pe aproape 80% din suprafaţa corpului, şi o persoană de 23 de ani care are arsuri pe 50% din corp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite