Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, acuzat oficial de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT. Sandu e cercetat pentru spălare de bani şi delapidare şi dacă va fi găsit vinovat riscă până la 10 ani de închisoare.

Concret, este vorba despre nereguli privind construcţia unei baze sportive din Buftea. Potrivit procurorilor, FRF a umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, arată procurorii. .

Aceştia mai subliniază că în vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite