DNA cere 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. „Mitică de la Ligă”: „Păi, ăsta e proces în care eu să fiu judecat?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au terminat de judecat, miercuri, procesul dezafilierii Universităţii Craiova, în care sunt judecaţi fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir, urmând ca sentinţa definitivă în acest caz să fie dată pe 31 mai.

UPDATE  În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au declarat că sunt nevinovaţi şi au cerut desfiinţarea deciziei instanţei de fond, prin care au fost condamnaţi la câte 3 ani închisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.

Dumitru Dragomir le-a spus magistraţilor că, în ultimii 15 ani, "a trăit cu frică", a albit" şi nu a dormit bine noaptea, temându-se că îşi va pierde libertatea, idee reluată la ieşirea din sala de judecată. „Eu m-am născut în criză şi voi muri în criza ţării ăsteia. Păi, ăsta e proces în care eu să fiu judecat? M-a acuzat cineva de ceva pe mine? Minciunile de la televizor? Păi, voi aţi spus: 'Mitică la brutărie' şi ăia de la Antena au spus că am nenumărate brutării. Aţi mai văzut aşa ceva? Nu am, măi, frate, nicio brutărie. Mititelu a avut o atitudine corectă azi în sala de judecată. El şi-a dat seama că este împins de jurişti la greşeli. A fost sfătuit greşit. Eu iert pe toată lumea, că nu sunt duşmănos. Toată viaţa mea mi-a fost frică să nu cumva să îmi ia cineva libertatea, pentru că am fost corect şi cinstit toată viaţa", a precizat Dumitru Dragomir la terminarea procesului, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Sandu: Am crescut într-o familie modestă

La rândul său, Mircea Sandu a spus că nu a făcut nicio ilegalitate şi că este nevinovat. „Eu am fost crescut într-o familie modestă, dar în respect şi cu disciplină. Am fost fotbalist până la 34 de ani. Am jucat 400 de meciuri în prima ligă şi am marcat în toate competiţiile peste 200 de goluri. Am dat înapoi sportului ce mi-a oferit. Am făcut parte din structurile UEFA şi FIFA. Am atras peste 10 milioane euro investiţii în fotbalul românesc. Faţă de ceea ce am făcut pentru această ţară, mi se pare de neînţeles ce mi se întâmplă. Nu am făcut nicio ilegalitate. Sunt nevinovat, la fel şi ceilalţi membrii ai comitetului FRF", a precizat Mircea Sandu, citat de Agerpres.

DNA: SĂ fie condamnaţi la pedeapsa maximă

Un procuror de la DNA a cerut miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti condamnarea fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi a fostului preşedinte al LPF Dumitru Dragomir la pedepse maxime pentru abuz în serviciu şi folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

Reprezentantul DNA a explicat în sala de judecată că prima instanţă, Tribunalul Bucureşti, nu a realizat cât de mare este pericolul lăsării celor doi în libertate şi se impune ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să fie condamnaţi la pedepse maxime pentru infracţiunile săvârşite, adică 14 ani, potrivit Agerpres.

De cealaltă parte, avocaţii au cerut achitarea celor doi, susţinând că reproşul care li se aduce membrilor Comitetului FRF că au votat în mod greşit este un precedent periculos.

"Membrii Comitetului au declarat la audieri că au votat potrivit propriei convingeri, fără ca Dumitru Dragomir să fi exercitat vreo influenţă asupra lor şi nu a fost identificată persoana care ar fi obţinut un folos în urma acelui vot. Parchetul nu spune cine ar fi obţinut acel folos necuvenit. Noi nu ştim cine este persoana pentru care s-ar fi exercitat acea influenţă", a spus avocatul lui Dumitru Dragomir.

Condamnările

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, în iunie 2016, la câte trei ani închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

Potrivit deciziei TB, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost obligaţi să plătească în solidar cu FRF şi LPF despăgubiri către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA în valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 milioane euro).


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite