Ministrul de Interne, despre migranţii care vor veni din Afganistan: Suntem pregătiţi să-i primim, dar cu o condiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul a mai declarat că ţara noastră estre pregătită în perspectiva unui val de migranţi care se preconizează. FOTO: facebook.com/lucian bode
Ministrul a mai declarat că ţara noastră estre pregătită în perspectiva unui val de migranţi care se preconizează. FOTO: facebook.com/lucian bode

Primirea în România a migranţilor din Afganistan va fi posibilă, dar va fi condiţionată în sensul ca verificările să fie realizate de structurile de securitate ale statului român, a declarat, luni, Lucian Bode, Ministrul de Interne.

„Avem două centre de custodie unde avem peste 200 locuri cu un grad de ocupare de sub 60%. Vorbim de centre în regim închis.

Avem şase centre de azil care au capacitate normală de funcţionare de 1.100 de locuri, din care acum sunt libere 751. În două centre se fac lucrări.

Suntem pregătiţi să primim în aceste centre colaboratori ai structurilor noastre, persoane aflate în risc iminent – jurnalişti, magistraţi – studenţi care beneficiază de burse în România şi în general persoane aflate într-un pericol iminent în Afganistan, cu o singură condiţie: verificările să fie realizate de structurile de securitate ale statului român, facem aceste analize pe tot ce înseamnă componentă naţională.

România are capacitate de a primi migranţi, dar condiţionat”, a declarat Lucian Bode, potrivit Digi24.

În România au încercat să intre 47.000 de migranţi, 10.000 dintre aceştia au fost depistaţi în interiorul graniţelor, iar 37.000 au fost întorşi la frontieră.

Ministrul a mai declarat că ţara noastră estre pregătită în perspectiva unui val de migranţi care se preconizează, deoarece România se află pe ruta de tranzit a Balcanilor de Vest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite