Ministerul Justiţiei a cerut informaţii de la instituţiile vizate de MCV

Ministerul
Justiţiei a cerut informaţii de la instituţiile vizate de MCV

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut de la instituţiile vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare informaţii pentru elaborarea unui raport consolidat de progrese, în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfăşura în luna mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfăşura în cursul lunii mai, Ministerul Justiţiei va elabora un raport consolidat de progrese, pe baza raportărilor la zi comunicate de către instituţiile vizate de MCV, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate şi Parlamentul României (Senat şi Camera Deputaţilor), potrivit Agerpres.

„Astfel, în data de 15 martie 2017, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a transmis reprezentanţilor instituţiilor sus-menţionate rugămintea de a comunica Ministerului Justiţiei informaţiile pe care le apreciază utile pentru corecta informare a Comisiei Europene“, se arată într-un comunicat al MJ.

Precizarea vine după ce, în Biroul permanent al Senatului de luni, a fost prezentată o scrisoare în care ministrul Tudorel Toader îi solicită preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu, să pună la dispoziţia MJ „informaţii utile“ care ar putea fi transmise Comisiei Europene, în vederea pregătirii misiunii de evaluare în cadrul MCV.

În document se arată că raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV prevede, în premieră, „procedura închiderii provizorii a unor condiţionalităţi: când măsurile prevăzute la fiecare dintre acestea vor fi întreprinse, obiectivul respectiv va fi considerat provizoriu finalizat“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: