Ministerul Culturii va lansa în consultare publică proiectul de lege a dreptului de autor, conform normelor UE

Ministerul Culturii va lansa în consultare publică proiectul de lege a dreptului de autor, conform normelor UE

Foto FacebookFoto Facebook

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat luni, după întâlnirea la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, că va lansa în consultare publică proiectul de lege privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

România trebuie să transpună în legislaţia naţională directiva 789/2019 şi directiva 790/2019 prin modificarea Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a avut, luni, o întâlnire la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor cu Răzvan Pop, director general, şi cu Mario De Mezzo, directorul general adjunct.

"Am discutat solicitările transmise de către sectorul cultural-creativ şi de către utilizatorii drepturilor de autor, primite în cadrul grupului de lucru iniţiat în decembrie 2020. Urmează ca Ministerul Culturii să pună în consultare publică, în scurt timp, proiectul de lege”, a declarat ministrul Culturii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările