Medic acuzat de moartea unei fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul decesului adolescentei Rabia-Hulia Sadula (15 ani, foto) s-a finalizat. Comisia de malpraxis a hotărât că medicul care a chiure­tat-o pe fată, Riad Hany, este vinovat de decesul acesteia.

 „Dr. Riad Hany a fost acuzat de malpraxis. Comisia de malpraxis a stabilit că medicul nu a completat corespunzător foaia de observaţie, nu i-a făcut înainte de intervenţie o ecografie pentru a vedea în ce lună era fătul", au declarat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa. Urmează ca şi comisia de specialităţi chirurgicale să-şi spună cuvântul. „Trebuie să vedem dacă a greşit sau nu", a declarat dr. Victorian Păştilă, vicepreşedintele Colegiului Medicilor.

Adolescenta a murit la începutul lunii mai în Secţia de Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Hulia Rabia Sadula (15 ani) venise cu părinţii pentru o întrerupere de sarcină, efectuată de medicul egiptean Riad Hany.

După intervenţia nereuşită, medicul a fost anchetat de poliţişti pentru ucidere din culpă, a fost dat afară din spital şi a fost cercetat pentru malpraxis. El este pasibil de închisoare întrucât legea interzice astfel de intervenţii dacă sarcina are peste 12 săptămâni. Conform actului medico-legal, sarcina avea cinci-şase luni, iar fata a murit din cauza şocului hemoragic provocat de o ruptură de uter.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite