MAI: Sancţiuni în valoare de peste 6,3 milioane de lei în ultima săptămână. Numărul controalelor, în creştere faţă de săptămâna precedentă

MAI: Sancţiuni în valoare de peste 6,3 milioane de lei în ultima săptămână. Numărul controalelor, în creştere faţă de săptămâna precedentă

MAI: peste 3.800 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor Foto: Arhivă

Angajaţii Ministerului de Interne au dat, în ultimele şapte zile, sancţiuni în valoare de peste 6,3 milioane de lei, în urma verificărilor făcute în contextul pandemiei de COVID-19. Au fost verificate aproximativ 640.000 de persoane, cu 100.000 mai multe faţă de săptămâna precedentă, numărul controalelor fiind în creştere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a declarat, vineri, că, în ultimele şapte zile, angajaţii instituţiei au desfăşurat 545 de misiuni de protecţie a transporturilor dozelor de vaccin împotriva COVID - 19 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, respectiv către unităţile spitaliceşti şi centrele de vaccinare. Faţă de săptămâna precedentă, numărul misiunilor de acest fel a crescut cu 165, a precizat ea. Pentru aceste transporturi, au fost mobilizaţi aproximativ 2.000 de angajaţi MAI, mai mulţi cu 600 faţă de săptămâna trecută. 

"În ultimele şapte zile, structurile MAI, împreună cu alte autorităţi, au desfăşurat aproximativ 10.600 de acţiuni de control la nivelul întregii ţări cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară, fiind desfăşurate cu peste 2.000 de acţiuni de control în plus faţă de săptămâna precedentă. Verificările s-au concentrat pe zonele cu risc epidemiologic ridicat şi obiectivele supuse restricţiilor", a spus Dajbog. 

Astfel, au fost verificaţi aproximativ 31.500 de operatori economici şi 1.500 de operatori de transport persoane, precum şi peste 67.400 de obiective de interes, cu 2.400 mai multe faţă de săptămâna trecută, dintre care 24.450 de unităţi de alimentaţie. 

De asemenea, au fost verificate aproximativ 640.000 de persoane, cu 100.000 mai multe faţă de săptămâna precedentă, fiind identificate peste 34.000 care nu respectau măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

"În urma acţiunilor de verificare desfăşurate în ultima săptămână, au fost aplicate aproximativ 34.700 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 6,3 milioane de lei. Cele mai multe sancţiuni, respectiv 30.112, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie", a explicat reprezentantul MAI. 

De asemenea, 316 persoane, cu aproape 90 mai multe faţă de săptămâna precedentă, au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea. 

Potrivit sursei citate, peste 3.800 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor. Alte 400 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea măsurilor privind organizarea activităţii de transport persoane sau a programului de lucru ori pentru organizarea, respectiv participarea la evenimente.

În ultimele şapte zile, au fost întocmite 26 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cu 15 mai multe faţă de săptămâna trecută. 

La linia telefonică TEL VERDE au fost primite 52 de apeluri telefonice despre cazuri de nerespectare a normelor de protecţie sanitară şi 8 sesizări însoţite de imagini sau fotografii. Toate sesizările au fost direcţionate structurilor competente pentru verificări şi, în caz de confirmare, pentru dispunerea măsurilor legale. 

La activităţile desfăşurate în ultima săptămână pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19 au participat, zilnic, în medie aproximativ 16.400 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU şi poliţişti locali, sprijiniţi de angajaţi ai mai multor instituţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările