Concluziile autopsiei în cazul pacientei arse la Floreasca: „Plăgile nu aveau semne de infecţie, erau în curs de vindecare“

Concluziile autopsiei în cazul pacientei arse la Floreasca: „Plăgile nu
aveau semne de infecţie, erau în curs de vindecare“

INML Mina Minovici

Medicii legişti au stabilit că femeia care a luat foc la Spitalul Floreasca în timpul unei operaţii avea arsuri pe 30% din suprafaţa corporală, în speciale pe părţile laterale. Plăgile nu aveau semne de infecţie, erau în curs de vindecare, au mai precizat medicii. Aceştia au emis certificatul de deces, iar familia pacientei o poate prelua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Adriana Francisc de la Institutul Naţional de Medicilă Legală a anunţat, marţi, că a fost realizată autopsia femeii de la Spitalul Floreasca care a luat foc în timpul operaţiei.  

Aceasta a precizat că pacienta a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corporală, în special pe părţile laterale, dar plăgile nu aveau semne de infecţie, erau în curs de vindecare.

”Vom solicita date de anchetă, imaginea video. Am înţeles că este filmare în sala de operaţiei, vom solicita documentaţia tehnică a aparatului din sala de operaţie. De aceea durează atât de mult, pentru că trebuie să punem cap la cap toate datele. Autopsia medico-legală, având implicaţii juridice, se face cu punerea la dispoziţie a întreglui material. Noi solicităm întotdeauna toate datele, asta înseamnă expertiză medico-legală”, a precizat Adriana Francisc.

Aceasta a explicat că a fost scris certificatul de deces, iar familia pacientei s-a prezentat deja pentru a prelua cadavrul.

Femeia de 66 de ani, care suferea de cancer de pancreas, a murit duminică, la o săptămână după intervenţia în timpul căreia a fost arsă.

Raportul Corpului de control al MS va fi făcut public la începutul săptămânii viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: