Kovesi: Ponta să ceară o informare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Primul ministru Victor Ponta a cerut ieri procurorului general al României o informare în legătură cu anchetele procurorilor după referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

„Am discutat şi îi voi face o cerere oficială să îmi trimită o informare exactă cu ceea ce s-a întâmplat în această săptămână", a declarat ieri Victor Ponta la Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta susţine că a primit o petiţie de la un grup important de intelectuali care reclamă presupusele abuzuri ale procurorilor.

„Toţi aceşti zeci de procurori care persecutau sătenii de prin cine ştie ce judeţe voiau să se întoarcă domnul Băsescu la Cotroceni. Acum şi-au atins scopul şi voi face mâine către doamna Kovesi o solicitare să înceteze persecutarea oamenilor care au votat",  a declarat Ponta. În replică, Laura Codruţa Kovesi a confirmat discuţia cu prim-ministrul, căruia i-a explicat că "poate cere o informare în măsura în care n-a văzut comunicatele de presă".

„Nu cercetăm cetăţenii pentru că au votat. Nici măcar nu-i întrebăm cum au votat". Kovesi a precizat că există 50 de sesizări în ceea ce priveşte împiedicarea exercitării votului şi 297 privind darea şi luarea de mită electorală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite