UPDATE Curtea Supremă a amânat până pe 18 martie decizia în dosarul fostului baron PSD Nicolae Mischie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Mischie ar putea afla după mijlocul lunii dacă va sta sau nu după gratii    FOTO Adevărul
Nicolae Mischie ar putea afla după mijlocul lunii dacă va sta sau nu după gratii    FOTO Adevărul

Judecătorii Curţii Supreme au amânat pentru data de 18 martie 2013 pronunţarea sentinţei definitive în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost judecat pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Dosarul fostului baron al PSD se judecă de aproape opt ani.

UPDATE 20.28: Judecătorii Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie au decis luni să amâne cu două săptămâni, până pe 18 martie, pronunţarea unei sentinţe definitive în cazul baronului local Nicolae Mischie.

Fostul „baron” a fost trimis în judecată de DNA în anul 2005 în urma unui denunţ depus de omul de afaceri Clement Mocanu. Acesta a declarat în faţa anchetatorilor că a făcut mai multe lucrări de construcţie la locuinţele lui Mischie şi i-a oferit acestuia diferite bunuri, în schimbul unor contracte publice.

Potrivit rechizitoriului, Mischie ar fi intervenit şi pe lângă reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pentru ca firma „partenerului” său să fie protejată. El ar fi primit mită în valoare de mai multe sute de mii de euro, sub formă de maşini, 

Până în prezent, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost condamnat, în acest dosar, de două ori la patru ani de închisoare cu executare. Prima oară a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Gorj, în 2007.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au emis, în iunie 2012, sentinţa din faza de apel şi l-au condamnat pe fostul „baron” din PSD la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Nicolae Mischie a atacat cu recurs la Curtea Supremă ambele decizii.

Conform sentinţei magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara, Nicolae Mischie a primit trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi patru ani pentru luare de mită.

Pedepsele au fost contopite şi astfel Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au emis, în iunie 2012, sentinţa din faza de apel şi l-au condamnat pe fostul „baron” din PSD la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Nicoale Mischie a fost judecat şi de Tribunalul Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite