Un bărbat care s-a folosit de numele ministrului Transporturilor pentru a înşela un om de afaceri, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a lăsat impresia că poate interveni pe lângă ministrul Transporturilor Foto Adevarul
Bărbatul a lăsat impresia că poate interveni pe lângă ministrul Transporturilor Foto Adevarul

Nicolae Florea a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia de trafic de influenţă după ce i-ar fi cerut unui bărbat 10.000 de euro şi 2400 de lei, lăsându-l să creadă că poate interveni pe lângă fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, din suma cerută, Florea ar fi primit efectiv suma de 2.400 lei, 5.000 de euro şi un inel în valoare de 1.000 de lei, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor directori din cadrul CNCF CFR S.A. şi respectiv a ministrului secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, astfel încât aceştia să încheie un contract de vânzare a cantităţii de 1.500 tone şină de cale ferată cu o firmă aparţinând soţiei denunţătorului.

De asemenea, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată şi a lui Remus Stoiancoviciu pentru complicitate la trafic de influenţă.

Astfel, în baza unei înţelegeri prealabile, Remus Constantin l-a ajutat pe Nicolae Florea să realizeze această infracţiune. Concret, i l-a prezentat pe denunţătorul în cauză pe care l-a convins cu privire la pretinsa influenţă a lui Nicolae Florea asupra factorilor de decizie din cadrul CNCF CFR S.A. şi cu privire la necesitatea plăţii sumelor de bani pretinse Florea.

Suma de 5.000 euro a fost primită de Nicolae Florea la data de 3 octombrie, moment în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Tribunalul Cluj a admis, pe 3 octombrie, propunerea formulată de procurori, dispunând arestarea preventivă a lui Nicolae Florea pentru 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite