Inspector antifraudă din Constanţa, reţinut pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Eduard Enea/Adevărul
FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Un inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din Constanţa, Adrian Dumitru Popa, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, în urma săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită.

La data de 10 iulie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a pretins şi a primit suma de 5.000 lei de la un om de afaceri privind rezultatele unui control efectuat la firma acestuia din urmă, se arată într-un comunicat DNA.

De asemenea, în aceeaşi calitate şi în aceleaşi circumstanţe, inculpatul a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul unei alte societăţi comerciale suma de 3.000 euro.

La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior.

Inculpatul Popa Dumitru Adrian urmează să fie prezentat vineri, 4 septembrie, la Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adrian Dumitru Popa nu este singurul inspector antifraudă reţinut în ultimele zile. Dan-Constantin Iarîm, inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, a fost reţinut, miercuri noapte, de procurorii DNA, fiind acuzat că a pretins şi a primit mită 2.000 de lei şi 1.200 de dolari de la doi administratori de standuri dintr-un complex comercial din Ilfov, pentru a nu-i sancţiona.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite