Impozite aberante pentru timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă locuiesc pe străzi neasfaltate, oamenii plătesc ca în centru

care figurau în evidenţele primăriei ca fiind asfaltate, au fost trecute la niveluri inferioare. Problema este însă că baza de date a primăriei nu este suficient de bine pusă la punct, astfel încât mulţi au rămas în zona A de impozitare, deşi terenurile lor nu beneficiază de nicio utilitate. "Au fost şi cazuri în care s-a trecut la zone superioare de impozitare, deşi nimic nu justifică acest lucru", a declarat Adrian Păşcuţă, consilier municipal. "Am depus săptămâna trecută un proiect de hotărâre prin care cerem ca toate străzile neasfaltate să fie trecute în zone inferioare de impozitare, iar trecerile din A în B, de exemplu, să fie motivate", a mai spus consilierul.

De trei ani, plăteşte impozit mai mare
"Dacă li se percepe un impozit mai mare decât cel normal pentru zona lor, îi invităm să vină la primărie, să sesizeze acest lucru şi se vor opera modificări. Până acum, n-am primit nicio plângere pe această temă. Am auzit doar comentarii", a declarat Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara. Cu toate acestea, Victor Polexe, proprietarul unei case pe strada Aurel Pop, spune că plăteşte de trei ani impozit pe terenul aferent ca şi cum ar fi în zona A, cu toate că nu beneficiază de niciun fel de utilităţi, nici măcar de drum asfaltat. Accesul spre casă se poate face doar printr-un câmp plin de gunoaie, iar când plouă totul devine un coşmar. "Pot să intru doar cu elicopterul! Am nevoie de schiuri, ca să nu mă afund în noroi", spune Polexe. În situaţia lui se află şi alţi câţiva proprietari de terenuri în zona Bucovina, toţi plătitori de taxe conform zonei de impozitare A.
Din totalul de 582 de kilometri de drumuri din Timişoara, 167 de kilometri sunt neasfaltaţi, dar în mare parte sunt pietruiţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite