Ilie Năstase rămâne condamnat definitiv la 9 luni şi 10 zile de închisoare, cu amânare. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins apelul

Ilie Năstase rămâne condamnat definitiv la 9 luni şi 10 zile de închisoare, cu amânare. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins apelul

FOTO: Mediafax

Ilie Năstase a rămas cu pedeapsa de 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani, sentinţa fiind definitivă. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să menţină pedeapsa dată de prima instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de apelantul – inculpat  Năstase Ilie NĂSTASE ILIE şi de apelantul Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti împotriva sentinţei penale nr.145/27.02.2019 a Judecătoriei, Sectorului 1 Bucureşti. Definitivă”, se arată în minuta magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, informează mediafax.ro.

Ilie Năstase a fost condamnat, în februarie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani.

La judecarea apelului, Ilie Năstase a  solicitat judecătorilor reducerea sentinţei de 9 luni de închisoare, motivând, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că regretă faptele şi că până la 35 de ani nu a consumat alcool.

Poliţiştii rutieri au fost nevoiţi, la mijlocul anului 2018, să blocheze maşina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimize, a anunţat şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Poliţiştii au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu poliţiştii, motiv pentru care a fost necesară încătuşarea acestuia şi dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuşi testul.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat şi cu 1.000 de lei şi a fost lăsat să plece acasă.

Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Şoselei Ştefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.

Curtea de Apel a rămas în pronunţare şi urmează să dea decizia definitivă în dosarul în care Ilie Năstase a fost condamnat la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, cu amânarea executării pedepsei, pentru că a fost prins conducând băut la volan şi a refzuat prelevarea probelor biologice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările