Iacob: Mai multe asistente de la maternitate se aflau într-un salon de unde s-a ieşit cu un tort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul şef Marius Iacob a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat, printre altele, că potrivit mai multor martori ai incendiului la Maternitatea Giuleşti, în momentul izbucnirii focului, "mai multe cadre medicale se aflau strânse într-un salon", de unde s-a ieşit cu un tort.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a arătat că "din datele obţinute de la mai multe persoane a reişit acest aspect, iar din declaraţia unuia dintre martori rezultă că cineva a ieşit de acolo cu un tort".

Citiţi şi:

Marius Iacob: „Temperatura din interiorul salonului de reanimare a depăşit 200 de grade Celsius"

Întrebat dacă există posibilitatea ca între persoanele din acel salon de unde s-ar fi ieşit cu un tort să fi fost şi asistenta Florentina Cârstea, cea care avea în pază Secţia de Terapie Intensivă în care se aflau nou-născuţii prematur, criminalistul a arătat că "nu au fost obţinute date că asistenta era acolo (în Secţie-n.r.), acest aspect fiind cercetat în continuare".

Despre perioada de timp în care asistenta Florentina Cârstea ar fi lipsit din preajma micuţilor, Marius Iacob a spus: "A lipsit o perioadă de timp. Cert este că a lipsit, iar acum aşteptăm rapoartele".

Întrebat câte cartele de acces existau pentru secţia respectivă, criminalistul a arătat că pentru intrarea în salonul de terapie exista un singur card de acces, card care se afla în posesia asistentei Florentina Cârstea, aceasta fiind cea însărcinată cu grija salonului.

Totodată, Iacob a declarat că vineri a fost primit raportul final de Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI şi se prelucrează datele raportului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite