Giurgiu: Patru persoane urmărite pentru proxenetism au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a arestat infractorii
Poliţia a arestat infractorii

Patru persoane date în urmărire de autorităţile din Danemarca pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism au fost prinse de poliţiştii din Giurgiu, a anunţat, joi, IJP Giurgiu

"Au fost prinse şi reţinute patru persoane, urmărite naţional şi internaţional, respectiv P. Iulian, de 39 de ani, M. Cristian, de 30 de ani, R.Tudorel Lucian de 39 de ani şi P.Emilia Mariana, de 29 de ani, toate din municipiul Giurgiu. Împotriva celor patru, autorităţile din Danemarca au emis mandate europene de arestare în vederea extrădării pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane si proxenetism”, se arată în comunicatul IJP.

În acelaşi document este specificat faptul că, din cercetările efectuate de autorităţile daneze, s-a stabilit că cele patru persoane, prin violenţă, privare de libertate, ameninţări, exploatarea unei înşelăciuni sau alte metode ilegale, au recrutat, transportat, găzduit sau primit, de la începutul anului 2009, persoane de sex feminin, de naţionalitate română. Femeile erau obligate să practice prostituţia în Vestebro, un sector din Copenhaga, iar o mare parte din sumele de bani obţinute revenea celor patru persoane urmărite naţional şi internaţional.

La acţiunea de prindere a celor patru au participat poliţişti din cadrul I.P.J. Giurgiu, Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor de la intervenţie rapidă şi cu cel al ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Urmăriţii internaţional vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite