George Maior, despre scandalul de la nivelul SRI: Nu am să îmi reproşez nimic. Îmi pare rău că Florian Coldea s-a retras

George Maior, despre scandalul de la nivelul SRI: Nu am să îmi reproşez nimic. Îmi pare rău că Florian Coldea s-a retras

George Maior FOTO Mediafax

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat în interviu difuzat sâmbătă seara de Digi 24, referitor la scandalul de la nivelul SRI care îl viza alături de Sebastian Ghiţă şi Florian Coldea, că nu îşi reproşează absolut nimic, ci doar îi pare rău că Florian Coldea a decis să se retragă după ce a contribuit „enorm“ la reformarea Serviciului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu am cooperat foarte bine cu acea anchetă care s-a desfăşurat în cadrul Serviciului. Eu am fost cel voluntar care am adăugat explicaţii suplimentare dacă a fost nevoie. Lucrurile au fost clare din punct de vedere al acelei cercetări. Zece ani de zile SRI a devenit unul dintre cele mai puternice din lume, respectate, credibile şi văd acest lucru şi aici, văd peste tot acest fapt. Eu nu cred că putem revizui ceva ce pur şi simplu a contribuit fundamental la racordarea României în circuitul euroatlantic şi de informaţii şi de cunoaştere”, a afirmat fostul director al SRI.

George Maior a subliniat faptul că nu îşi reproşează absolut nimic.

„Deci, nu am să îmi reproşez nimic şi îmi pare rău că domnul Coldea care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui Serviciu s-a decis să se retragă. E tot ce pot să spun”, a conchis ambasadorul României în SUA.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a dezvăluit recent că în vacanţa din Toscana în care au fost împreună Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă au mai fost şi directorul Serviciului Român de Informaţii de la acea vreme, George Maior, precum şi fostul vicepremier Vasile Dîncu.

„Domnul George Maior a dat comisiei de control intern anumite explicaţii. Nu au fost împreună, de exemplu, în Insulele Seychelles. Nu există această informaţie. În Toscana, da”, a declarat Adrian Ţuţuianu fiind întrebat dacă şi familia Maior a fost împreună cu Sebastian Ghiţă în vacanţe din străinătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: