Furtuna Eunice continuă să ameninţe Europa. Atenţionări ale MAE pentru cetăţenii români care călătoresc, privind fenomene periculoase în Franţa şi Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Profimedia
Foto Profimedia

Furtuna Eunice, care a lovit deja Marea Britanie, Olanda, Danemarca şi Germania continuă să facă ravagii în Europa, Ministerul de Externe de la Bucureşti emiţând avertizări privind fenomene meteo periculoase în Suedia şi în Franţa.

Cod portocaliu de vânt şi valuri în nordul Franţei, sâmbătă şi duminică, din cauza furtunii Eunice

Astfel, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că a fost emis un cod portocaliu de vânt şi valuri înalte pentru 5 departamente din nordul Franţei (Manche, Seine-Maritime, Somme, Pas-de-Calais, Nord), ca urmare a furtunii Eunice, în intervalul 19 - 20 februarie.

„Vor fi rafale cu viteze maxime de la 100 - 120 km/h până la 130-140 km/h pe coastele cele mai expuse, care pot provoca perturbări ale circulaţiei feroviare în Hauts-de-France. Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de Internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce priveşte transporturile, pot găsi informaţii actualizate pe site-ul: https://www.infotrafic.com/home. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, arată comunicatul de presă al MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă:

  • misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729,
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164,
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022

la care pot apela în funcţie de zona în care se află, mai indică sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.org, http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Coduri portocaliu şi galben de vânt şi căderi de zăpadă, emisie în Suedia, în perioada 19 - 21 februarie

De asemenea, MAE anunţă cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Suediei că, în conformitate cu datele publicate de autorităţile suedeze, au fost emise, pentru intervalul de timp 19-21 februarie 2022, coduri portocaliu şi galben de vânt şi căderi de zăpadă, în regiunile Skåne, Blekinge, sudul Mării Baltice, sudul ţării şi nordul regiunii Gotland.

„Informaţii despre circulaţia rutieră, inclusiv privind eventuale drumuri închise, actualizate în timp real, se pot găsi pe pagina de Internet:  https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463”, arată comunicatul de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor de internet www.smhi.sehttp://stockholm.mae.ro/, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite