FOTOGALERIE Carmen Cîciu, pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţul, cumnatul, părinţii, bunicii şi toţi cei care au cunoscut-o pe Carmen Ramona Cîciu (34 de ani) au venit ieri cu flori şi multe coroane ca să-şi ia rămas-bun de la ea. La procesiune şi-au făcut apariţia şi reprezentantele firmei Ipsos Interactive Services, Cristina Mititelu şi Alina Şerbănică.

Cele două au fost şefele lui Carmen şi au declarat în ziua în care fosta angajată a făcut stop cardio-respirator că aceasta nu s-a prăbuşit de la prea multă muncă. „Potrivit pontajului electronic, Carmen Cîciu lucra în medie opt ore şi jumătate pe zi. Poate au mai fost excepţii, dar nu în mod exagerat", a declarat în urmă cu o săptămână.

Click aici pentru a vedea mai multe fotografii

Cu priviri pierdute, şefele de la Ipsos au lăsat la căpătâiul fostei angajate două jerbe. „Moartea lui Carmen nu va schimba nimic, dar măcar are parte de odihnă acum", se auzea printre colegii îndureraţi. Şi cumnatul femeii care a lăsat în urmă un soţ şi copii gemeni părea resemnat. „Nu se mai poate face nimic. E prea târziu. Va apărea o altă tragedie şi se va uita şi de acest caz", a spus bărbatul.

Anchete fără rezultat

Medicii legişti au anunţat alaltăieri că analizele făcute până acum în cazul pacientei Cîciu nu au dus la niciun rezultat relevant. Aceştia au adăugat că vor continua investigaţiile medicale cu analize microscopice făcute la inima femeii şi că în câteva zile vor avea un rezultat.

Nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti nu au dat publicităţii vreun rezultat preliminar al anchetelor începute în acest caz. Ambele investigaţii depind însă de expertiza Institutului Medico-Legal, în sensul că, dacă se dovedeşte că pacienta a murit în urma unei infecţii, dosarul se închide.

Declaraţii fără ecou

Cazul angajatei de la firma Ipsos Interactive Services omorâtă de prea multă muncă a provocat o amplă dezbatere, iar cele întâmplate au fost susţinute de declaraţii ale foştilor şi actualilor colegi de muncă.

Ei au reclamat programul împovărător şi stresul la care sunt supuşi. Şi soţul, Marius Cîciu, a afirmat că în ultimul timp soţia sa lucra foarte mult, atât peste program, cât şi de acasă, după ce la firmă s-au făcut disponibilizări.

Reprezentanţii sindicatelor au reacţionat şi au promis chiar şi modificarea legii prin introducerea stresului ca boală profesională, dar demersurile lor au rămas deocamdată la stadiul de vorbe. Prima victimă a epuizării la serviciu, care a fost mediatizată, a fost Raluca Stroescu (31 de ani). Tânăra a murit în 2007 cu dosarele în braţe, însă nimeni nu a fost găsit vinovat.

Mamă de gemeni

Carmen Cîciu se întorsese la serviciu după doar un an de la naştere. Ea devenise mamă de gemeni în urmă cu trei ani, dar nevoia de bani a forţat-o să se reîntoarcă la firma Ipsos Interactive Services pe postul de programator.

La 9 martie, tânăra a intrat în comă la locul de muncă. Ea a fost operată pe creier, dar starea i s-a agravat din cauza unor leziuni cerebrale provocate de lipsa de oxigen. Din cauza complicaţiilor, Carmen Cîciu a murit la 13 martie în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite