Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, unul dintre cei mai căutaţi români, ar putea fi declarat, oficial, mort

Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, unul dintre cei mai căutaţi români, ar putea fi declarat, oficial, mort

Codrut Marta

Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF, dispărut din 2012, ar putea fi declarat mort de instanţă, după ce o femeie a cerut magistraţilor declararea judecătorească a morţii.

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 a fost introdusă o acţiune prin care se cere declararea judecătorească a morţii în cazul lui Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar din perioada în care acesta din urma deţinea funcţia de preşedinte al ANAF. 

Solicitarea a fost introdusă pe rolul instanţei de o femeie pe nume Raluca Merfu, urmând a fi soluţionată în funcţie de probele depuse, potrivit mediafax.ro.
Cererea a fost depusă pe 18 februarie şi nu a primit un termen de judecată.

Care este procedura

Potrivit codului civil, articolul 49, atunci când "(1)o persoană este dispărută şi există indicii că a încetat din viaţă, aceasta poate fi declarată moartă prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate, dacă au trecut cel puţin 2 ani de la data primirii ultimelor informaţii sau indicii din care rezultă că era în viaţă" şi "dacă data primirii ultimelor informaţii sau indicii despre cel dispărut nu se poate stabili cu exactitate, termenul prevăzut în alin. (1) se socoteşte de la sfârşitul lunii în care s-au primit ultimele informaţii sau indicii, iar în cazul în care nu se poate stabili nici luna, de la sfârşitul anului calendaristic".

Ancheta de la DNA

Codruţ Marta este dat în urmărire internaţională din 2012. El este anchetat într-un dosar de evaziune fiscală de 15 milioane de euro, alături de fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu, de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de mai mulţi administratori de firme.
Marta a fost dat în urmărire internaţională după ce dispariţia sa a fost semnalată la Poliţie, pe 25 mai, de soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai 2012. Semnalmentele celui dispărut erau: înălţime 1,80 - 1,84 m, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştrii, nas proeminent, bărbia rotundă.
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările