Fostul şef al ANI Horia Georgescu rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Georgescu va fi judecat în continuare în stare de arest FOTO Adevărul
Horia Georgescu va fi judecat în continuare în stare de arest FOTO Adevărul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri ca fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu să fie judecat în continuare în stare de arest preventiv, în dosarul ANRP. În arest preventiv rămân şi alţi inculpaţi din dosar: Mihnea-Remus Iuoraş, deputatul Theodor Nicolescu, Ingrid Popa-Mocanu, Gheorghe Vişoiu, Florin Hanu şi Cătălin Canagiu.

Instanţa le-a respins acestora contestaţiile faţă de decizia instanţei din 8 mai, prin care s-a hotărât menţinerea lor în arest.

Horia Georgescu, alături de deputaţii Theodor Nicolescu şi Marko Attila Gabor, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, pe 9 aprilie, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi luare de mită după ce ar fi aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Concret, Horia Gerogescu şi Marko Attila, fugit în Ungaria, urmează să răspundă în faţa judecătorlor pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Theodor Nicolescu va fi judecat pentru luare de mită, şi abuz în serviciu.

Alături de cei trei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au mai deferit justiţiei şi pe Ingrid Zaarour, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Propietăţilor (ANRP), Mihnea Remus Iuoraş, Ingrid Luciana Popa Mocanu şi Remus Virgil Baciua, foşti vicepreşedinţi ai ANRP, toţi urmând a fi judecaţi pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu.

De asemenea, în faţa magistraţilor vor ajunge şi Constantin Cătălin Canangiu, fost reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Dorin Costel Drulă şi Neculai Nistor, evaluatori autorizaţi, membrii ai Asociaţiei Naţionale al Evaluatorilor Autorizaţi (ANEVAR), pentru complicitate la abuz în serviciu, dar şi Alexandru Florin Hani, tot evaluator autorizat, pentru laure de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite