Fifor: Anul 2018 va cel în care ne vom ocupa de dotarea Forţelor Navale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de Parada de 1 Decembrie, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că, cel mai probabil, în 2018 se va încheia un program de înzestrare a Marinei Militare. „Anul viitor va fi cel în care ne vom ocupa de dotarea Forţelor Navale. Vom lansa programul corvetelor care vor fi fabricate în România în cooperare cu un  partener străin. Putem avea în doi ani prima corvetă”, a precizat Mihai Fifor.

Totodată, el a anunţat că în 2018 vor fi alocate fonduri pentru modernizarea fregatelor “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria”, dar şi pentru înzestrarea acestora cu echipamentele de luptă necesare. 

Conform unor surse, costurile programului pentru corvete se va ridica  la aproximativ 1,6 miliarde de euro. „Interesul esenţial de securitate pentru statul român îl constituie consolidarea/ dezvoltarea pe teritoriul naţional, prin intermediul operatorului economic declarat câştigător, a unei capabilităţi industriale navale în domeniul militar, în care să se construiască şi să se doteze o primă corvetă în intervalul de trei ani şi gruparea de patru corvete într-o perioadă de maximum şapte ani, în vederea furnizării şi intrării în înzestrarea forţelor navale române. Ulterior, această capabilitate navală de pe teritoriul naţional va trebui să fie în măsură să execute lucrările de mentenanţă a corvetelor pe durata de viaţă a acestora, dar şi lucrări de mentenanţă pentru restul navelor din cadrul forţelor navale române, asigurându-se o creştere considerabilă a securităţii aprovizionării pe timp de pace, în situaţii de criză şi la război”, se arată într-un document al MApN. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite