Exerciţiu SRI. Atac armat simulat la ambasada Israelului VIDEO

Exerciţiu SRI. Atac armat simulat la ambasada Israelului VIDEO

La ambasada Israelului are loc, duminică, un exerciţiu antitero organizat de SRI şi instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, urmând să fie testate, printre altele, răspunsul în teren al autorităţilor cu responsabilităţi, anunţă Serviciul.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SRI, vor fi testate răspunsul în teren al autorităţilor cu responsabilităţi, coordonarea activităţilor, dar şi derularea în comun de măsuri investigative şi post-incident. Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului în care funcţionează ambasada, precum şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum şi efectuarea intervenţiei prirotehnice. Astfel de exercitii sunt derulate relativ frecvent de autorităţile competente naţionale şi sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forţelor implicate.

A fost transmis şi un mesaj pe sistemul Ro Alert în zona ambasadei Israelului din Bucureşti.
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările